ΑΠΟ ΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕ ΕΧΑΣΕ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ Ο ΓΥΠΑΣ ΣΙΜΠΙΡ ΟΠΩΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΕΘΑΛΨΑΝ

Το κτηνιατρείο Animal Care της Εριφύλης Καστή και της Λαμπρινής Τζιώτζιου που δώσανε εθελοντικά την ιατρική νοσηλεία στον γύπα Σιμπίρ δίνουν το ιατρικό ιστορικό του γύπα αναγκασμένες όπως δηλώνουν παρότι περίμεναν πρώτα τα αποτελέσματα της νεκροψίας του άγριου ζώου που βρέθηκε στην πόλη μας.

“Αγαπητοί μας φίλοι, θέλοντας να κρατήσουμε μια όσο γίνεται αντικειμενική στάση, για τα αίτια θανάτου του γύπα Σιμπίρ που νοσηλέψαμε πρόσφατα, δεν ανακοινώσαμε τίποτα ως τώρα. Λόγω όμως των διαφόρων δημοσιεύσεων και των διαστάσεων που παίρνει το θέμα αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε τα ως τώρα δεδομενα. Καταρχήν, ο γύπας έχρηζε άμεσης διάσωσης και νοσηλείας, καθότι βρέθηκε αδύναμος και ανίκανος να πετάξει στην άκρη του δρόμου, το βράδυ του Σαββάτου που χιόνιζε και επικρατούσε έντονο ψύχος. Είναι βέβαιο ότι αν δεν γινόταν η διάσωση του από την κα Ξανθούλα Παρασκευά δεν θα ζούσε ως το πρωί. Άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη βρεθήκαμε στο πλευρό του. Του δόθηκαν ενδοφλεβίως οροί και βιταμίνες και τέθηκε σε 24ωρη παρακολούθηση της πορείας του. Παρόλα αυτά την Τρίτη το πρωί κατέληξε και στάλθηκε για νεκροψία στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζαμε ήδη ότι υπήρχε ένα βλήμα στην κοιλιακή του χώρα από τις ακτινογραφίες που βγάλαμε. Δεν ανακοινώσαμε τίποτα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας γιατί αυτό θεωρήσαμε σωστό.Τα ως τώρα ευρήματα της νεκροψίας έχουν δείξει ότι το βλήμα βρισκόταν στην αρχική μοίρα του εντέρου, προκαλώντας πιθανόν εμφραξη στη γαστρεντερική οδό αλλά πιθανόν και τοξικωση λόγω της σύστασης του βλήματος . Γι αυτό διενεργουνται επιπλέον τοξικολογικές εξετασεις αλλά και εξετάσεις για λοιμωδη νοσήματα. Ο γύπας δεν πυροβολήθηκε αλλά κατάπιε το βλήμα. Δεν έχουμε ως τώρα τα ακριβή αίτια θανάτου. Υ.Γ. Νοσηλεύτηκε από εμας, την Εριφύλη Καστή και τη Λαμπρινή Τζιώτζιου στο ιατρείο μας animal care αφιλοκερδώς. Καλό ταξίδι Σιμπίρ.”