ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Τιμούμε σήμερα, 8 του Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Αποτίνουμε φόρο τιμής στη μνήμη των αγώνων των γυναικών για την κατάκτηση και προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Για μας, ως Δημοτική Αρχή, αυτή η μέρα είναι αφορμή για μια επετειακή και συμβολική υπενθύμιση όλων των θυσιών του παγκόσμιου γυναικείου κινήματος για τη διασφάλιση της ισότητας.

Αλλά και για να μιλήσουμε για άλλη μια φορά με σθένος και αποφασιστικότητα για την ανάγκη να παλεύουμε όλοι μαζί, άνδρες και γυναίκες, για την εδραίωση των ίσων ευκαιριών σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής στον τόπο μας. Κι αυτό, γιατί, δυστυχώς και στην εποχή μας τα δικαιώματα του γυναικείου φύλου εξακολουθούν ακόμη να βάλλονται.

Είναι χρέος όλων μας να πρωτοστατούμε στους αγώνες για τη κατάργηση των κάθε είδους διακρίσεων εις βάρος των γυναικών, τόσο σε θεσμικό επίπεδο, όσο και σ’ αυτό της κοινωνικής πραγματικότητας.

Η ευόδωση των αγώνων αυτών συνεπάγεται την εδραίωση μιας καλύτερης, δικαιότερης και ομορφότερης κοινωνίας για μας και για τις μελλοντικές γενιές.

Διαβάστε επίσης:  Α.Λάπατας, πρόεδρος Καραθεοδωρή: Η «οριζόντια» συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης αποτελεί επιστέγασμα μιας διαρκούς συστηματικής και μεθοδικής εργασίας του Οργανισμού

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News