ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ EUROVISION Η ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΙΧΩΝ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ

Στις 11 Μαρτίου, η ΕΒU με ανακοίνωση της δεν έκανε αποδεκτή τη φετινή υποψηφιότητα της Λευκορωσίας εξαιτίας των πολιτικών στίχων του τραγουδιού. Το μόνο που είχε να κάνει το BTRC ήταν να βρει ένα νέο τραγούδι για το συγκρότημα Galasy ZMesta ή να στείλουν άλλη εκπροσώπηση.

Η τελική επίσημη απόφαση-ανακοίνωση της EBU

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου, γράψαμε στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό BTRC, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, όπου τους ζητούσαμε να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να τροποποιήσουν τη συμμετοχή τους στη φετινό διαγωνισμό ώστε να διασφαλιστεί ότι είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς του διαγωνισμού.

Μετά από αυτό το BTRC υπέβαλε ένα νέο τραγούδι, από τους ίδιους καλλιτέχνες, μέσα σε ένα συμφωνημένο χρονικό πλαίσιο.

Η EBU και η Ομάδα Αναφοράς, το διοικητικό συμβούλιο του Διαγωνισμού, εξέτασαν προσεκτικά τη νέα συμμετοχή για να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι επιλέξιμη για το διαγωνισμό.

Συνήχθη το συμπέρασμα ότι η νέα υποβολή παραβίαζε επίσης τους κανόνες που διασφαλίζουν ότι ο Διαγωνισμός δεν θα μετατραπεί σε αναξιόπιστο.

Δεδομένου ότι το BTRC δεν κατάφερε να υποβάλει κατάλληλη εγγραφή εντός της παρατεταμένης προθεσμίας, δυστυχώς, η Λευκορωσία δεν θα συμμετάσχει στον 65ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News