ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 4 ΝΕΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΜΙΓΑΣ

Την επικινδυνότητα της δημιουργίας των 4 νέων πάρκων με ανεμογεννήτριες επισημαίνει για μία ακόμη φορά ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” Κώστας Κατσιμίγας. Η δημιουργία των τεσσάρων νέων πάρκων θα συζητηθεί αύριο στο Περιφερειακό Συμβούλιο και η οριοθέτηση τους κοντά σε οικισμούς αναγκάζει τον κ. Κατσιμίγα να διατυπώσει για μία ακόμη φορά την επικινδυνότητα που έχει μία τέτοια απόφαση.

Ακολουθεί αναλυτικά η δημόσια τοποθέτηση του κ. Κατσιμίγα

“Η εγκατάσταση τεσσάρων Νέων αιολικών πάρκων θα συζητηθεί αύριο Τρίτη 30 Μαρτίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ. Τα δυο είναι ήδη γνωστά, εισάγονται εξ αναβολής και αφορούν τις 14 γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες της εταιρείας ΡΟΚΑΣ στην πεδινή περιοχή μεταξύ Κομοτηνής, Αράτου, Γρατινής και Κάλχαντα (περιοχή ΝΕΡΑΙΔΕΣ).

Η πλησιέστερη στην Κομοτηνή στα 3,5 χιλιόμετρα, αλλά και 1 χιλ από Κάλχα, Γρατινή, Λαμπρό και Βραγιά. Το δεύτερο θέμα αφορά την τοποθέτηση 8 ανεμογεννητριών στον Κέχρο από την εταιρεία Energy (περιοχή ΛΟΦΟΣ-ΠΟΥΛΙΑ). Οι τρεις τοποθετούνται σε απόσταση 700 μέτρων από τον Κέχρο.

Τα άλλα δυο πάρκα που εισάγονται για πρώτη φορά αφορούν ένα πάρκο 8 ανεμογεννητριών, επίσης της ΡΟΚΑΣ στην Χλόη του Δήμου Αρριανών (περιοχή Αμμούδα).

Οι ανεμογεννήτριες θα έχουν ύψος 150 μέτρων με ρότορα 150μ που σημαίνει ότι το συνολικό ύψος θα ειναι στα 225μ. Οι τέσσερις από τις οκτώ απέχουν λιγότερο απο 1 χιλιόμετρο από την Χλόη με πλησιέστερη την με αρ, 2 στα 670 μέτρα. Το τέταρτο πάρκο αφορά τρεις ανεμογεννήτριες στην περιοχή μεταξύ Κατω Δροσινής και Καρδάμου (περιοχή Μεταλλικόν). Εδώ οι πύργοι έχουν ύψος μόνο 83 μέτρα και η πλησιέστερη απέχει 1,5 χιλ από την Κατω Δροσινή.

Περιμένω να δω τις χάντρες και τα καθρεφτάκια που θα επιχειρήσουν να δωρίσουν οι εταιρείες στους ιθαγενείς. Τουλάχιστον φανερά!!!! “

Στη φωτογραφία ο xάρτης με της Ανεμογγενήτριες στην Χλόη

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News