Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Άγιου Επιταφίου, χθες Μ.Παρασκευή στην Κομοτηνή. Ο Άγιος Επιτάφιος εξήλθε από τους Ιερούς Ναούς και χωρίς την ακολουθία των πιστών πραγματοποίησε μία μικρή πορεία γύρω από τους Ιερούς Ναούς δίνοντας την ευλογία Του στους πιστούς που στωικά περίμεναν στα πεζοδρόμια γύρω από τους Ιερούς Ναούς.

Ετσι λοιπόν πραγματοποιήθηκε και στον Ιερό Ναό του της Θεού Σοφίας. Αντρες της Ενορίας σήκωσαν τον Επιτάφιο ενώ οι Ιερείς και οι ιεροψάλτες έψαλλαν τα Εγκώμια. Οι πιστοί με σύνεση, κατάνυξη και τήρηση των υγειονομικών μέτρων περίμεναν υπομονετικά την Περιφορά Του.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής στο δίδαγμα του μετά την περιφορά από τα σκαλιά του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είπε προς τους πιστούς: «Μην φοβάστε, γιατί πλέον υπάρχει ελπίδα» «Κουρασμένοι και φοβισμένοι από την πανδημία και αλυσσοδεμένοι μέσα στο μυαλό μας, φωνάξτε δυνατά το αι γενεαί αι πάσαι γιατί υπάρχει ελπίδα πια, όσο και αν φαίνεται ότι όλα τα σκιάζει ο φόβος και ο θάνατος, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο Τάφος του είναι Ελπίδα και Ανάσταση. Σε αυτόν τον κόσμο δε δεν υπάρχει άνθρωπος πιο δυστυχισμένος από αυτόν που δεν πιστεύει στην Ανάσταση. Μην φοβάστε λοιπόν, όλοι μαζί μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα  εν αγάπη εν αρμονία και εν πίστη στο Θεό. Καλή Ανάσταση».

https://www.facebook.com/diavlos924.gr/videos/320726286205643

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News