Δ. ΧΑΡΙΤΟΥ: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ

Τα αιτήματα το Δήμου Μαρωνείας – Σαπών παρουσίασε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου στην Βουλή σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης του περιφερειακού ιατρείου Μαρώνειας σε πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο και την μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου στην παραλική ζώνη του Δήμου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

“Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου στηρίζει τα αιτήματα του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Μαρώνειας και τη μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου στην παραλιακή ζώνη του Δήμου τους θερινούς μήνες. Ο βουλευτής κατέθεσε τα αιτήματα με αναφορές του στον υπουργό Υγείας Β.Κικίλια και ζητά απαντήσεις επί των συγκεκριμένων αιτημάτων του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

Ο κος Χαρίτου καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Υγείας Β.Κικίλια ως αναφορά το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας – Σαπών με θέμα: «Αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Μαρώνειας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο», στο οποίο επισημαίνονται οι λόγοι για τους οποίους είναι αναγκαία η ενίσχυση και αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας.

Επίσης κατάθεσε προς τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια ως αναφορά το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας – Σαπών με θέμα: «Μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών κατά τη θερινή περίοδο», λόγω του αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος και της μεγάλης επισκεψιμότητας στην παραθαλάσσια περιοχή.

Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι για την επιτυχή αντιμετώπιση και πρόληψη εκτάκτων περιστατικών, είναι απαραίτητη η παρουσία ασθενοφόρου τουλάχιστον τους θερινούς μήνες. Ο Δήμος στηρίζει έμπρακτα το αίτημά του προσφέροντας χώρο στο δημοτικό κατάστημα Μαρώνειας και καλύπτοντας τις λειτουργικές δαπάνες.”

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News