ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ: Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ

Το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, επισημαίνεται στην εγκύκλιο, που εστάλη στις εκκλησίες. 

«Ο εμβολιασμός αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, ενώ το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την αγιογραφική, πατερική και κανονική διδασκαλία της αγίας μας Εκκλησίας», αναφέρει συγκεκριμένα. 

Κατά συνέπεια, συνεχίζει η Ιερά Σύνοδος, τα μέλη της εκκλησίας «μπορούν ελεύθερα, σύμφωνα με την υπόδειξη του ιατρού τους, να επιλέξουν την πράξη του εμβολιασμού, δίχως τον οποιονδήποτε φόβο ότι αυτή η επιλογή θα έχει επίπτωση στη σχέση τους με τον Θεό και την Εκκλησία ή και σε αυτή τη σωτηρία τους». 

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι στησυνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς συνόδου την προηγούμενη εβδομάδα έδωσαν το παρών ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, στους οποίους τέθηκαν πολλά ερωτήματα για την πορεία της πανδημίας και για τη χρήση των εμβολίων. 


Παράλληλα, σημειώνεται στην εγκύκλιο, στη συνεδρίαση εκφράστηκαν απορίες και προβληματισμοί κληρικών και πιστών. Ερωτήματα που απαντήθηκαν αρμοδίως και συμπεριλήφθηκαν στην εγκύκλιο για την ενημέρωση του κλήρου και των πιστών. 

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News