ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΡΟΔΟΠΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Πρόταση του Προέδρου της ΔΕΕΠ Ροδόπης (ΝΟΔΕ Ροδόπης) Γιάννη Βεζυργιαννίδη για τη δημιουργία υποδομών στον κάθετο άξονα Μακάζα – Νυμφαία,

Ακολουθεί η πρόταση του κ. Βεζυργιαννίδη:

«Τα εγκαίνια του Συνοριακού Σταθμού Νυμφαίας-Μακάζα, πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2013. Η ολοκληρωμένη λειτουργία του Κάθετου Άξονα Σ.Σ. Νυμφαίας – Εγνατίας οδού ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017 και οδήγησε στην κατακόρυφη αύξηση των διελεύσεων. Από την αρχή λειτουργίας του Σ.Σ. Νυμφαίας δεν είχαν δημιουργηθεί οι απαραίτητες υποδομές για να στεγάσουν τις υπηρεσίες ελέγχου (Αστυνομία, τελωνείο), με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται σε εγκαταστάσεις που είχαν παραχωρηθεί από τη Βουλγαρία.

Η έλευση της πανδημίας, η απαίτηση για την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων και η έλλειψη των απαιτούμενων υποδομών, οδήγησε στο προσωρινό κλείσιμο των συνόρων. Η λύση που προκρίθηκε (εγκατάσταση Isobox), με την καθοριστική βοήθεια του Στρατού, της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του ΕΒΕΡ, σε απόσταση δυο χιλιομέτρων από τα σύνορα, έδωσε προσωρινή λύση στο πρόβλημα αλλά δεν θα πρέπει να μας εφησυχάσει.

Για την οριστική επίλυση του προβλήματος, πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας μόνιμων υποδομών στο Συνοριακό Σταθμό Νυμφαίας».

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News