Αναπάντητα δηλώνει ο Σπάρτακος ότι είναι ακόμη τα ερωτήματα που έθεσε στον Δήμαρχο Κομοτηνής για το κλείσιμο των σχολείων

Η δημοτική παράταξη Σπάρτακος ακόμη αναμένει απαντήσεις από τον Δήμο Κομοτηνής στα τρία ερωτήματα που κατέθεσαν πριν λίγες ημέρες και αφορούσαν τις  αιτίες που τα σχολεία μείνανε κλειστά. Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου που κοινοποίησαν αναφέρει: Προ τριημέρου απευθύναμε τρία ερωτήματα προς τον Δήμο Κομοτηνής, προκειμένου να διευκρινιστεί η κατάσταση στα σχολεία και οι αιτίες που αυτά μείνανε κλειστά,  ειδικά το πρώτο τριήμερο μετά τις διακοπές (9-12/1). Απάντηση δεν λάβαμε, όμως σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κοινοποιεί το συνημμένο έγγραφο προς τα σχολεία, όπου διαφαίνεται έλλειψη πετρελαίου. Ξαναρωτἀμε λοιπόν: υπήρξε ολιγωρία (και τίνος;) αρμοδίου; Λείπει πετρέλαιο και γιατί; Καταγράφηκαν προβλήματα θέρμανσης ή ζημίες σε σχολικές μονάδες και πού μπορεί να γίνει άμεση βελτιωτική παρέμβαση; Οι δημότες δικαιούνται μια πλήρη, ξεκάθαρη και υπεύθυνη απάντηση στα τρία προηγούμενα σαφή ερωτήματα.

Το έγγραφο του αρμόδιου αντιδημάρχου που κοινοποιήθηκε στα σχολεία αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι με το άνοιγμα των Σχολικών μονάδων παρακαλούμε όπως κάνετε τη σωστή χρήση του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με τα παρακάτω:

1. Την άκρως αναγκαία θέρμανση των κτιριακών εγκαταστάσεων  κατά τις ώρες λειτουργίας αυτών.

2. Τη χρήση των σωμάτων στους διαδρόμους, όταν και μόνο οι καιρικές συνθήκες είναι  πάρα πολύ άσχημες.

3.Οριστικό κλείσιμο των σωμάτων στους αποθηκευτικούς χώρους, τουαλέτες κλπ.