Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΕ – Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

Ο μεγάλος Έλληνας επιθυμούσε διακαώς να ταφεί στα αγαπημένα του κρητικά χώματα. Στον Γαλατά Χανίων, δίπλα στον πατέρα του και τον αδερφό του. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης τα είχε σκεφτεί όλα, τα είχε περιγράψει και έτσι έγιναν. Όπως είχε αναφέρει ποιητικά ο ίδιος, τώρα θα βρίσκεται ανάμεσα στις «λεμονιές και τις πορτοκαλιές της Κρήτης» που τόσο πολύ αγάπησε και αγαπήθηκε.

Η οικογένεια του, η κόρη του Μαργαρίτα, ο γιος του, Γιώργος και τα εγγόνια του αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας φανερά συγκινημένη είπε το δικό της αντίο ενώ μουσικοί και καλλιτέχνες τίμησαν τον συνθέτη τραγουδώντας.

Ο Δημήτρης Μπάσης, η Πέγκυ Ζήνα και η Μελίνα Ασλανίδου αγκαλιασμένοι τραγούδησαν εμβληματικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη κατά τη διάρκεια της ταφής και τον συνόδευσαν με τις φωνές του στην τελευταία κατοικία υπο την συνοδεία των μουσικών από την αγαπημένη του ορχήστρα “Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης”

Παρούσα ήταν και η πολιτική ηγεσία της χώρας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία δεν έκρυψε την συγκίνηση της, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές, δήμαρχοι εκπρόσωποι των αρχών και η οικογένεια του εκλιπόντα, αλλά και η αντιπρόεδρος της Σερβίας η οποία έριξε στον τάφο του εκλιπόντος μια «χούφτα» σερβικής γης. 

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News