ΞΕΚΙΝΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

Γνωστοποιήθηκε σήμερα η πρωτοβουλία φορέων της περιοχής του Β.Έβρου για την δημιουργία μίας ξεχωριστής διοικητικά Περιφερειακής Ενότητας Β.Έβρου με έδρα την Ορεστιάδα. Ο Έβρος γεωγραφικά είναι αχανής νομός με μεγάλες χιλιομετρικές διαφορές εντός νομού – κάτι που κάνει περιοχές του να απέχουν πολύ από την πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας, την Αλεξανδρούπολη – είναι το γεγονός πως το νότιο τμήμα του νομού αναπτύσσεται διαρκώς και ραγδαία, όσο παράλληλα το βόρειο τμήμα μένει στην απομόνωση και στάσιμο ή υποβαθμισμένο σε θέματα ανάπτυξης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ορεστιάδας κα Άννα Μεμετζή στο “Ράδιο Έβρος” δήλωσε ότι “πρέπει ο Βόρειος Έβρος να βγεί από την απομόνωση” και συνέχισε η πρόεδρος λέγοντας η διοικητική διάσπαση μπορεί να γίνει, νομικά δεν υπάρχει κανένα ζήτημα που να εμποδίζει την διαίρεση, ωστόσο πρέπει να υπάρξει και η πολιτική βούληση. Δεν είναι διασπαστική η ιδέα, διαίρεση ούτως η άλλως υπάρχει εξήγησε η κ. Μεμετζή, μιλώντας για πολλές υπηρεσίες και φορείς που υπάρχουν στην περιοχή του Βορείου Έβρου ή χρησιμοποιούν τον διαχωρισμό “Βορείου Έβρου” και “Νοτίου Έβρου”.

“Οι κάτοικοι εδώ έχουν πετύχει πολλά πράγματα αλλά κάθε φορά πρέπει να αγωνιστούμε για τα αυτονόητα, να υπάρχουν οι υπηρεσίες και πιο κοντά μας”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πάνδημο το αίτημαΚάλεσμα συμμετοχής

“Αν δεν είναι πάνδημο το αίτημα δεν έχει νόημα να προχωρήσει”, δήλωσε η κ. Μεμετζή, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα προς όλους για την πρώτη συνάντηση φορέων και πολιτών. Την Τετάρτη 15/9/2021 στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί αυτή η πρώτη συνάντηση όλων όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την πρωτοβουλία διεκδίκησης, στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας (είσοδος από την πίσω πλευρά, του πάρκινγκ, του δικαστικού μεγάρου). “Θα είναι μια συλλογική προσπάθεια, θέλουμε κοντά μας και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχει άμεση ανάγκη – θα έπρεπε να είχε γίνει χτες – η δημιουργία της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου”, επισήμανε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Άννα Μεμετζή, με εμφανές το πάθος και τη συγκινησιακή φόρτιση για την έναρξη του αγώνα διεκδίκησης.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News