ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 4 ΜΠΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ Η Π.Ε ΚΑΒΑΛΑΣ

Σήμερα Παρασκευή 17/9 στις 6:00 π.μ μπήκε στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του επιδημιολογικού χάρτη η Π.Ε Καβάλας καθώς και σε mini lockdown. Στο κόκκινο επίσης βρίσκονται και οι Περιφερειακές Ενότητες, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ παρατείνονται τα μέτρα που είναι εν ενεργεία στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Αργολίδας.

Μετά την ολοκλήρωση της νέας έρευνας για τα επιδημιολογικά δεδομένα από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και δήμο σε εβδομαδιαία βάση. Ταυτόχρονα στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) βρίσκονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και ο δήμος Ικαρίας.

 Από σήμερα Παρασκευή 17/9 στις 6:00 π.μ έως την Παρασκευή 24/9 στις 6:00π.μ, τα μέτρα που ισχύουν είναι τα εξής: 

  1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τέλος, όπως σημειώνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε ολόκληρη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News