ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στον Κήπο του Μεγάρου υποδέχτηκε η Πρόεδρος Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον Γιάννη και την οικογένεια Αντετοκούνμπο μετά την χθεσινή πολιτογράφηση της Βερόνικας και του Εμέκα – Άλεξ Αντετοκούνμπο, της μητέρας του και του αδερφού του δηλαδή- ως Έλληνες πολίτες.

Ο Γιάννης δήλωσε μπροστά στις κάμερες των δημοσιογράφων ότι “πάντα ήμασταν και νιώθαμε Έλληνες κι απλώς χθες μπήκε μία σφραγίδα”. Με την κα Σακελαροπούλου απο την πλευρά της να λέει «Χαίρομαι για τη γιορτή που έγινε, είστε Έλληνες και το έχετε αποδείξει και τώρα έχουμε εδώ εσάς και τη μητέρα σας Βερόνικα» τονίζοντας ότι ο Έλληνας μπασκετμπολίστας αποτελεί ένα εξαιρετικό πρότυπο για τα μικρά παιδιά.

Η κα Σακελλαροπούλου μιλώντας προς την πλευρά του Γιάννη και του Άλεξ τόνισε “Όπως και εγώ σαν πρώτη γυναίκα Πρόεδρος είμαι πρότυπο για τα κορίτσια, κι εσείς είστε πρότυπα για τα νέα παιδιά που έχουν τις φωτογραφίες στο δωμάτιο σας. Είναι βάρος αλλά είναι και σημαντικό κι εσείς το δηλώνετε με το ήθος και την παρουσία σας. Με την αγάπη για την πατρίδα και την οικογένεια σας και την προσφορά σας σε όσους έχουν ανάγκη”.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε δηλώσεις στους παραβρισκόμενους δημοσιογράφους.

“Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ και χτες που πήγαμε στον Πρωθυπουργό, Αν μας έλεγε ποτέ κανείς ότι με σκληρή δουλειά μετά από χρόνια θα καθόμασταν δίπλα να μιλήσουμε με την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο, θα σας έλεγα πως είναι ψέματα”.

“Δεν έχω συγκινηθεί, προσπαθώ να κρατηθώ, αλλά σκέφτομαι και θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια πως ήταν… Γιατί μεγάλωσα από Νιγηριανούς γονείς που ήρθαν το 1990 στην Ελλάδα, έκαναν θυσίες για τα παιδιά τους 25 χρόνια και μας έστειλαν σε ελληνικό σχολείο και μετά ήταν παράνομοι φοβόντουσαν να μείνουν στον δρόμο. Μας έδωσαν ελληνικές αρχές και ελληνική κουλτούρα”.

“Δεν βλέπαμε το μέλλον, ήμασταν παιδιά… Μετά από οκτώ χρόνια (σ.σ. που πήρε το ελληνικό διαβατήριο) με σκληρή δουλειά και αφοσίωση είμαστε εδώ συναντήθηκα με την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην Ελλάδα, μας άκουσε, μας είπε και αυτή την ιστορία της. Ήταν πάντα Έλληνες η μητέρα και τα αδέρφια μου, χτες απλά πήραν τα διαβατήρια. Και να μην τα έπαιρναν, πάντα εδώ θα γυρνάγαμε, εδώ είναι η πατρίδα μας”.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News