ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής για δήλωση συμπαράστασης σε συναδέλφους τους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 10.00 το πρωί στην πύλη του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής δηλώνουμε έμπρακτα με την παρουσία μας, συμπαράσταση στους συνάδελφους που τέθηκαν σε αναστολή και που ήδη αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα.

Πιστεύουμε ότι η εμπειρία και η προσφορά τους είναι δυσαναπλήρωτη, εν τω μεσώ του τέταρτου επιδημιολογικού κύματος, το οποίο εξαπλώνεται με μεγαλύτερη ΄ένταση. Το μετρό της αναστολής εργασίας θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σκληρό, άδικο, μη αναλογικό και υπονομεύει την ευστάθεια του ΕΣΥ.

Τέτοια σκληρά μέτρα δεν ελήφθησαν από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών δεν ξεπερνάει το 80 τοις εκατό. Στην χώρα μας το ποσοστό των εμβολιασμένων συναδέλφων προσεγγίζει το 93 τοις εκατό ,υποψιαζομαστε ότι την κυβέρνηση την εξυπηρετεί αυτό το μικρο κενό ούτως ώστε να το αναπληρώνει με τις επιλογές εργολάβων γαλέρας προς οικείους και ημέτερους πράγμα το οποίον ήδη άρχισε να υφίσταται και στον χώρο του νοσοκομείου μας !

Θεωρούμε ότι εάν υπάρχει η πολίτικη βούληση, χωρίς εκβιασμούς και πειθαναγκασμους ,στα πλαίσια της συναίνεσης θα επιτευχθεί η επιθυμητή από όλους μας συνειδητή συμμόρφωση των συναδέλφων.

Καλούμε την κυβέρνηση να καθίσει σε ένα τραπέζι με επιστημονικούς πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς έτσι ώστε να δοθεί μια δίκαιη, ασφαλής και βιώσιμη λύση.

ΟΛΟΙ THΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥΟ ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ

Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News