ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΩΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΙΛΤΣΑΚΑΚΗ Ο ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ MANU BENETT

Στον τάφο του Έλληνα «γίγαντα», με συμμετοχή σε ταινίες δράσης του Hollywood Στέφανου Μιλτσακάκη, που βρίσκεται στη γενέτειρά του, το χωριό Προβατώνας Σουφλίου, βρέθηκε χθες Πέμπτη και προσκύνησε τιμώντας τη μνήμη του, ο Νεοζηλανδός καταξιωμένος ηθοποιός του Hollywood Manu Benett.

Ο δημοφιλής από τη συμμετοχή και τους ρόλους του στις Αμερικανικές υπερπαραγωγές Spartacus, Arrow και Hobbit, με εκατομμύρια θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο, βρίσκεται στο Σουφλί για τα γυρίσματα της ιστορικής ταινίας «Πέντε 5» του Βασίλη Τσικάρα, που αφορά στο «Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης» και στην οποία πρωταγωνιστεί.

Κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, του ανέφερε ότι στο χωριό Προβατώνας βρίσκεται ο τάφος του Στέφανου Μιλτσακάκη, ο οποίος επίσης είναι γνωστός από τη συμμετοχή του σε ταινίες του Hollywood, όπου ερμήνευσε δυναμικούς ρόλους δίπλα στον διάσημο Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ. Πέθανε το 2019 στις Ηνωμένες Πολιτείες και η ταφή του έγινε στον τόπο καταγωγής του.

Ο Manu Benett ένοιωσε έκπληξη, απάντησε στον κ.Καλακίκο ότι φυσικά και γνωρίζει τον Σουφλιώτη ηθοποιό, που έπαιξε όπως και ο ίδιος ρόλους που απαιτούσαν δυναμισμό δίπλα στον Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ , με τον οποίο και ο ίδιος επρόκειτο να παίξει, αλλά τελικά η συνεργασία αυτή δεν ευοδώθηκε.

Ο Νεοζηλανδός αστέρας του Hollywood ζήτησε αμέσως από τον δήμαρχο Σουφλίου να επισκεφθούν τον τάφο του αείμνηστου Μιλτσακάκη στο χωριό Προβατώνας Σουφλίου. Έτσι και έγινε, με τον Manu Benett να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του, όταν βρέθηκε στο σημείο όπου είναι θαμμένος ο συμπρωταγωνιστής του Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ στην ταινία «Cyborg» και αρκετές ακόμα.

Προσευχήθηκε, παρέμεινε σιωπηλός και σκυφτός στο μνήμα, ενώ στο τέλος ζήτησε από τον κ.Καλακίκο και όσους τον συνόδευαν να απομακρυνθούν και αφού έβγαλε την μπλούζα του χόρεψε το «Χάκα», τον εντυπωσιακό τελετουργικό χορό των ιθαγενών Μαορί της Νέας Ζηλανδίας, με τον οποίο τιμούν τους νεκρούς ή τιμούν κάποιους διακεκριμένους ανθρώπους.

Ο Manu Benett παρέμεινε μάλιστα για μια περίπου ώρα στον τάφο του Έλληνα «γίγαντα» Στέφανου Μιλτσακάκη, φανερά συγκινημένος αλλά και ευχαριστημένος που βρήκε την ευκαιρία λόγω της παρουσίας του στο Σουφλί, να τιμήσει έναν ηθοποιό που συμμετείχε σε υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ. Ευχαρίστησε μάλιστα θερμά τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο που του γνωστοποίησε το γεγονός και του έδωσε την ευκαιρία να τιμήσει τον Έλληνα ηθοποιό που το 2019 «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 60 χρόνων στις ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News