ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021” & “ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ 2021”

Η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» ανακοινώνει ότι από σήμερα Δευτέρα 20 μέχρι και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 ξεκινούν οι ασκήσεις “Παρμενίων 2021” και “Νυχτερινή Αστραπή 2021”.

Έτσι, από 07:00 έως 24:00 καθημερινά, στο πλαίσιο των Τακτικών Ασκήσεων Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 21» και «ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ – 21», πρόκειται να πραγματοποιηθούν βολές όπλων καμπύλης και ευθυτενούς τροχιάς στο Πεδίο Ασκήσεων – Βολής «ΑΕΤΟΣ»

Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται αυτή που περικλείεται από τα σημεία :

Λατομεία ΜΑΚΡΗΣ

Ύψωμα ΚΑΖΑΝΙΑ

Ύψωμα ΚΟΡΑΚΑΣ

Ερείπια ΑΛΙΚΗΣ

Ύψωμα ΟΥΡΑΝΟΣ

Στην παραπάνω περιοχή απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, οχημάτων και ζώων κατά την ώρα των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων. Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν εντοπίζονται, να μη μετακινούνται και να ειδοποιείται αμέσως η πλησιέστερη στρατιωτική, πολιτική ή αστυνομική αρχή

Στη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2021» που ξεκίνησε σήμερα στην Θράκη μπαίνουν σε δράση τα ελικόπτερα Kiowa, τα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου Mark V και τα UAVs Heron. Έτσι  οι επιτελείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να αξιολογήσουν σε πολλά σενάρια και σε μια τέτοιας κλίμακας και υψηλού επιπέδου δραστηριότητα όλα τα νέα οπλικά συστήματα του Στρατού μας.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News