ΤΕΛΙΚΑ… ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΙΑΣΜΟΣ – SOLD OUT ΤΟ 1 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ

Ένα διήμερο εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε άκρως επιτυχημένα στον Δήμο Ιάσμου. Το παρθενικό Φεστιβάλ Ειρήνης που διοργάνωσε ο Δήμος αγκαλιάστηκε από τους Ροδοπίτες θέτοντας το σαν το κορυφαίο γεγονός εκδηλώσεων της Ροδόπης, με την τεράστια επισκεψιμότητα που είχε.

Δύο μέρες δράσεων και μουσικών εκδηλώσεων έδωσαν “ζωή” στον Ίασμο με χιλιάδες κόσμο να επισκέπτεται την περιοχή για να συμμετέχει σε αυτές. Δημιούργησε προσδοκίες ο Δήμος Ιάσμος και ο Δήμαρχος του Οντέρ Μουμίν κάνοντας το πρώτο βήμα για να γίνει θεσμός για την περιοχή το Φεστιβάλ Ειρήνης και Φιλίας.

Υπέρ άρτια διοργάνωση, αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σεβόμενο την πολυπολιτισμίκοτητα του Δήμου αλλά και τηρώντας τις συμφωνίες με τους υποστηρικ΄τές – χορηγούς, πραγματικά κέρδισε τις εντυπώσεις το 1ο Φεστιβάλ Ειρήνης και Φιλίας

Η πολυγλωσσία ήταν το βασικό του χαρακτηριστικό. Με πολύ προσοχή και σεβασμό σε όλους, οποιοδήποτε μήνυμα, σύσταση ή χαιρετισμός προς το κοινό πραγματοποιήθηκε σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, βουλγαρικά και τούρκικα) τιμώντας με αυτό τον τρόπο τόσο τους καλεσμένους από τις όμορες χώρες όσο και τον λόγω που γεννήθηκε αυτή η εκδήλωση.

Στο δημοτικό γήπεδο του Ιάσμου το βράδυ της Κυριακής 26/09, έπεσε η αυλαία με τις τραγουδίστριες Γλυκερία από την Ελλάδα, Ντιλέκ Κοτς από την Τουρκία και Νταρίνα Σλάβεβα Σλάβοβα από την Βουλγαρία να «κλείνουν» το 1ο Φεστιβάλ Ειρήνης του Δήμου Ιάσμου.

Οι τρεις καλλιτέχνιδες τραγουδούσαν μαζί, αγκαλιασμένες, χαμογελαστές και με πολύ θετική ενέργεια, μεγάλες και αγαπημένες μουσικές επιτυχίες. Μεταφέροντας και από σκηνής το μήνυμα της ειρήνης και της φιλίας και στις τρεις γλώσσες.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντερ Μουμίν, ευχαρίστησε τις φιλοξενούμενες καλλιτέχνιδες για την παρουσία τους αλλά και όλους τους συνεργάτες του που έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό για την διοργάνωση και την φροντίδα της κάθε λεπτομέρειες για να καταστεί επιτυχημένο σε όλους τους τομείς το πρώτο αυτό μεγάλο εγχείρημα του Δήμου.

Οντέρ Μουμίν: «Ο σπουδαίος Μαχάτμα Γκάντι είπε ‘’Δεν υπάρχει δρόμος για την ειρήνη, η ειρήνη είναι ο δρόμος’’. Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσω, μιλήσατε όλοι εσείς. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Η εικόνα της ενότητας, της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της ομοψυχίας. Σας ευχαριστώ που αγκαλιάσατε την ιδέα μας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που τιμήσατε τον κόπο των συνεργατών μου. Να αγαπάτε την ειρήνη, να μάχεστε για την ειρήνη, να διεκδικείτε την ειρήνη. Σας ευχαριστώ που όλοι μαζί απόψε ενωμένοι καταστήσαμε τον Ίασμο ως το κέντρο της ειρήνης, ως τον τόπο της ειρήνης, ως την πρωτεύουσα της πολυπολιτισμικότητας των Βαλκανίων», ανέφερε ο δήμαρχος.

Το πρώτο βήμα έγινε, ευχόμαστε το Φεστιβάλ Ειρήνης και Φιλίας στον Ίασμο να παραμείνει και κάθε χρόνο να μεγαλώνει, να δυναμώνει και να κάνει πράξη τις προσδοκίες για οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής που δημιούργησε και τόσο πολύ έχει ανάγκη η περιοχή.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News