Κομοτηνή: Διαμαρτυρία οργανώνουν οι φοιτητές για τον έλεγχο του εμβολιασμού εντός του Πανεπιστημίου

Ανοιχτή συγκέντρωση διοργανώνουν φοιτητές του ΔΠΘ στο προαύλιο της παλιάς νομικής σήμερα Παρασκευή 8/10 στις 4 μ.μ με αφορμή τα μέτρα προστασίας εναντίον του COVID19 που έλαβε το ΔΠΘ για την ομαλή έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων.

Σύμφωνα με τους φοιτητές τα μέτρα αυτά δεν στοχεύουν στην προστασία των φοιτητών και στην υγεία τους αλλά στην ” καταστολή και μετατροπή του χώρου των πανεπιστημίων σε έναν χώρο κενό από ιδέες και ζωή”. Οι φοιτητές σύμφωνα με ανακοίνωση τους ως πρώτη αντανακλαστική αντίδραση άνοιξαν την μία καγκελόπορτα, αναρτήσαν πανό και έφτιαξαν ένα αντιφασιστικό γκράφιτι.

Τα μέτρα που ισχύούν για την φοίτηση στο πανεπιστήμιο όπως ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας είναι πως οι φοιτητές που θα προσέρχονται στα μαθήματα δια ζώσης, θα πρέπει να έχουν σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή το πιστοποιητικό εμβολιασμού η νόσησης τους ή αλλιώς διάγνωση αρνητική από εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR η οποία θα διενεργείται 2 φορές την εβδομάδα 48 ώρες πριν την από την Τρίτη και την Παρασκευή. Αντίστοιχα οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα στην κεντρική είσοδο της Νομικής Σχολής από εντεταλμένο προς τούτο προσωπικό του Πανεπιστημίου από τις 8.00 έως τις 20.00.

Το Πανεπιστήμιο σε κάθε έδρα του έχει εμβολιαστικό κέντρο για την εξυπηρέτηση των φοιτητών να ολοκληρώσουν ή να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό τους.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News