Αύξηση στην έκπτωση ρεύματος και θέρμανσης

Στηρίξη των νοικοκυριών με πλέγμα μέτρων ύψους 500 εκ. προβλέπεται λόγω της αύξησης της τιμής του ρεύματος και ταυτόχρονα της διεθνούς ενεργειακής κρίσης ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί Παρασκευή 8/10 οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Είχε ήδη ανακοινωθεί έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών και με την πρόσφατη ανακοίνωση η έκπτωση θα διπλασιαστεί στα 18 ευρώ ανά μήνα για ένα μέσο νοικοκυριό φτάνοντας έως και τα 24 ευρώ. Έτσι το κόστος του μέτρου ανέρχεται σε 326 εκατ. ευρώ. Υπάρχει επίσης χώρος για περαιτέρω αύξηση εάν κριθεί αναγκαίο.

Ταυτόχρονα πλαταίνουν και τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης το οποίο περιλαμβάνει πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο, πέλετ και καυσόξυλα, προκειμένου να το λάβουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά. Κατά 36% θα ενισχυθεί το επίδομα για τα νοικοκυριά χωρίς τέκνα και έως 68% για νοικοκυριά με τρία παιδιά. Η μέση αύξηση για μία τετραμελή οικογένεια είναι 59%. Το ελάχιστο επίδομα ανέρχεται στα 100 από 80 ευρώ. Το μέγιστο επίδομα αυξάνεται από τα 650 στα 750 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:  Επιδότηση ρεύματος: Οριζόντια κάλυψη χωρίς εισοδηματικά κριτήρια – Ποιες οι υποχρεώσεις των προμηθευτών

Ειδικά για τους χρήστες φυσικού αερίου θα διατεθεί από την ΔΕΠΑ Εμπορίας επιπλέον έκπτωση 15% στα νοικοκυριά. 

Τονίζεται ότι η τιμή του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί κατά 6 φορές από την αρχή του χρόνου, και κινείται σε διπλάσια επίπεδα από αυτά του πετρελαίου.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News