Λαϊκή Συσπείρωση ΠΑΜΘ: Υποκριτική η απόφαση της ΠΕΔ για την μη αύξηση των διοδίων της Εγνατίας

Σύμφωνα με την δήλωση της, η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγορεί το ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜΘ για υποκρισία με αφορμή την θέση που πήρε στη συνεδρίαση, δηλαδή που τάχθηκε ενάντια στην αύξηση των διοδίων στην Εγνατία Οδό Α.Ε. Τονίζουν επίσης ότι το ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜΘ “Δήλωσε κάπως όψιμα – την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση των εθνικών δρόμων και στις αυξήσεις των διοδίων ανά χιλιόμετρο, ζήτησε την επιδότηση των επαγγελματιών που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο (να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι!), όπως επίσης να μην καταργηθούν οι απαλλαγές διοδίων για τους τοπικούς χρήστες και τους άνεργους (χωρίς να λένε ότι αυτές αφορούν μια μικρή μειοψηφία των κατοίκων της περιοχής).”

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δηλώνουν έντονα ότι εδώ και χρόνια καλούν τις υπόλοιπες παρατάξεις να καταδικάσουν την εφαρμοζόμενη πολιτική σχετικά με τους οδικούς άξονες στη χώρα και στην περιοχή, αλλα αντιθέτως “αυτές «περί άλλων τύρβαζαν».” Τονίζουν επίσης ότι “κάθε φορά που ξεφύτρωνε ακόμα ένας σταθμός διοδίων στην Εγνατία, το μόνο που ψέλλιζαν ήταν «να φύγει από εμάς και ας είναι και “στην αυλή του γείτονα”». Κατά τα άλλα είναι όλοι τους υπέρμαχοι της «ενιαίας περιφερειακής συνείδησης»!!! Άλλοι τάσσονταν υπέρ των μετωπικών, άλλοι υπέρ της χιλιομετρικής χρέωσης, αλλά όλοι μαζί με το να πληρώνει ο λαός αυτό που δικαιούται και θα μπορούσε να έχει δωρεάν.”

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του κόμματος δήλωσαν επίσης ότι “Το ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜΘ τάσσεται ενάντια στις αυξήσεις των διοδίων – και όχι συνολικά στην ύπαρξη των διοδίων που τα θεωρεί απαραίτητα!!! – που έρχονται να αποτελειώσουν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με τα δεκάδες μετωπικά και πλευρικά διόδια που χρυσοπληρώνει ο λαός – προίκα της Εγνατίας Α.Ε. μπροστά και στην επικείμενη παράδοσή της στους ιδιώτες.” Επίσης τονίζουν πως οι πολίτες πληρώνουν εναν δρόμό “κακοσυντηρημένο και σε πολλά σημεία επικίνδυνο”, από την κατασκευή του μέχρι το ξεπούλημα του. Αναφέρουν έντονα πως ο οδηγός που διασχίζει την Εγνατία μπορεί να μην βρει προστατευτικά μέσα για τους μόνιμα δυνατούς ανέμους σε αρκετά σημεία, επαρκή φωτισμό ακόμα και σε κόμβους, σταθμούς ανάπαυσης, επιδιόρθωση κακοτεχνιών από τη φάση ακόμα της κατασκευής αλλά οτι θα βρει σίγουρα διόδια.

Τέλος το κόμμα δηλώνει ότι “Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει στο δρόμο της αποκάλυψης των σχεδιασμών των κυβερνήσεων, της περιφερειακής και των δημοτικών αρχών, των παρατάξεων που πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, της «δίκαιης ανάπτυξης» που φορτώνει με νέα βάρη τις πλάτες του λαού. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα για ένα σύγχρονο, ασφαλές και δωρεάν οδικό δίκτυο, χωρίς διόδια και ιδιώτες. Με κατοχυρωμένα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην Εγνατία Οδό και κατασκευή νέων αξόνων που είναι απαραίτητοι σε όλη την Περιφέρεια, όπως η σύνδεση Καβάλας – Δράμας.
Ο λαός της περιοχής με τον αγώνα του μπορεί να βάλει εμπόδια και να διεκδικήσει να μην περάσουν οι νέες ανατιμήσεις, να καταργηθούν οριστικά όλα τα διόδια!”

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News