Απίστευτες καταγγελίες για bullying από μαθητές σε βάρος μαθήτριας σε Γυμνάσιο στην Ξάνθη

Καθημερινές είναι οι ειδήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την άσκηση bullying από μαθητές σε μαθητές. Αλλη μια περίπτωση έρχεται να συνταράξει την κοινή γνώμη αυτή την φορά από την γειτονική μας Ξάνθη

Μαθήτρια Γυμνασίου της Ξάνθης εξαιτίας της ψυχολογικής και σωματικής βίας που υπέστει από συμαθητές της, αντιμετωπίζει εδώ και τρία χρόνια σοβαρά προβλήματα ενώ λαμβάνει παράλληλα ψυχιατρική αγωγή για να μπορέσει να ανακάμψει. Οι γονείς της δίνουν δικαστική μάχη ώστε να βγει στο φως τη δημοσιότητας η αλήθεια για τα βασανιστήρια που υπέστη το παιδί τους ζητώντας επιτακτικά να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το protothema.gr, δημοσιοποίησε την αγωγή προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης που κατέθεσαν οι γονείς της 17χρονης σήμερα μαθήτριας, στην οποία αγωγή κατηγορούν δύο συμμαθητές της για συνεχόμενες προσβολές, ψυχικές και σωμματικές βλάβες κατα την διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017 2018. Η αγωγή όμως αφορά και τους γονείς των δύο μαθητών αλλά και της Διευθύντριας του Γυμνασίου η οποία και κατηγορείτε από τους γονείς της άτυχης μαθήτριας για απόκρυψη του συμβάν και κυρίως για την αδιαφορία που επέδειξε στο εν λόγω περιστατικό.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των γονέων της 17χρονης σήμερα μαθήτριας: «Πελεκάνε, γυαλάκια, ανώμαλη, λεσβία, χοντρέλα, πόρνη» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που επανειλημμένα άκουγε το θύμα.

«Δημιουργήθηκε σοβαρότατο πρόβλημα στην κόρη μας, η οποία πλέον παρακολουθείται από ειδικούς και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Η κόρη μας πλέον παλεύει να αντιμετωπίσει ψυχικές ασθένειες. Έχει χάσει δύο χρόνια από τη ζωή της σύμφωνα με τη γνώμη του παιδοψυχιάτρου και χρειάζεται ακόμα δύο χρόνια θεραπείας», υποστηρίζουν στην αγωγή τους οι γονείς της ανήλικης που εστιάζουν στην ψυχική καταρράκωση του παιδιού.

“Η κόρη μας κλαίει καθημερινά με λυγμούς. Έχει φτάσει στο σημείο να χάνει και τις αισθήσεις της από το κλάμα” ¨σημειώνουν σε άλλο σημείο της αγωγής τους οι γονείς

Η Διευθύντρια του σχολείου απάντησε στις κατηγορίες που τις επιρρίπτουν οι γονείς πως δεν υπέπεσε στην αντίληψη της κάτι σοβαρό. Σε ανταπάντηση οι γονείς του θύματος υποστηρίζουν ότι είχαν επισκεφτεί την Διευθύντρια και της είχαν δώσει πλήρη αναφορά για το τι συνέβαινε στην κόρη τους λέγοντας την συγκεκριμένα ότι ” Της είχαμε πει ότι συμμαθητής της την χτύπησε στα γεννητικά όργανα και καθημερινά της ασκούσε εντός και εκτός σχολείου λεκτική και ψυχολογική βία»,

«Στις 20 Απριλίου του 2018 ο πατέρας και η μητέρα της μαθήτριας μού ανάφεραν ότι μαθητές του τμήματός της τρύπησαν την τσάντα», σημειώνει από την πλευρά της η διευθύντρια, δίνοντας μια άλλη εκδοχή στην υπόθεση, λέγοντας ότι η μαθήτρια δεν είχε εκφράσει παράπονο.

Όπως υποστηρίζει, τα κορίτσια δεν έκαναν την κοπέλα παρέα επειδή «είχε ψυχολογικά προβλήματα λόγω προβλήματος υγείας της μητέρας της». Σε αυτό το σημείο, όμως, οι γονείς διαψεύδουν τη διευθύντρια λέγοντας πως η κόρη τους δεν είχε ψυχολογικά λόγω της μητέρας της, καθώς η τελευταία «δεν έπασχε από κάτι σοβαρό».

«Ενημερώσαμε για όλα όσα συνέβαιναν τη διευθύντρια και εκείνη είπε πως θα έκανε ό,τι περνάει από το χέρι της», συνεχίζουν οι γονείς. Κάνουν, ακόμη, λόγο για παράθεση ψευδών γεγονότων και προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου από τη μεριά της διευθύντριας.

Θέλοντας να αναδείξουν τη σοβαρή διάσταση του προβλήματος, οι γονείς συμπληρώνουν ότι η κόρη τους λαμβάνει «δύο φορές την ημέρα Xanax» και παρακολουθεί «πλήθος συνεδριών από παιδοψυχολόγο».

protothema.gr – xanthinea.gr

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News