Κομοτηνή: Με παραδοσιακή μουσική υποδέχτηκε τους φιλοξενούμενους του προγράμματος Erasmus Genius το Μουσικό σχολείο

Μετά από δύο χρόνια παύσης των προγραμμάτων Erasmus λόγω της πανδημίας, επαναλειτουργούν δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές διαφορετικών κρατών, με διαφορετική κουλτούρα, συνήθειες και πολιτισμό να μπορούν και πάλι να έρχονται σε δια ζώσης επαφή.

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής για μία ακόμη χρονιά πραγματοποιεί προγράμματα Erasmus δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές του να έρθουν σε επαφή με μαθητές διαφορετικών κρατών και να αναπτύξουν δεξιότητες, συνεργασίες και ανταλλαγή ιδεών.

Έτσι την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου υποδέχτηκε στο αμφιθέατρο του μαθητές και καθηγητές από 5 χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Τσεχία) στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Genius Erasmus

Το Erasmus GENIUS (Gathering European National Identities Under Sports), έχει στόχο την μελέτη των εθνικών ταυτοτήτων των συμμετεχόντων χωρών, μέσα από αθλήματα. 

Κατα την υποδοχή καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου υποδέχτηκαν τους φιλοξενούμενους με παραδοσιακή μουσική που όπως τόνισε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Μαρία Κεφαλίδου ” Δεν έγινε τυχαία η επιλογή της παραδοσιακής μουσικής θέλαμε οι φιλοξενούμενοι να πάρουν μία “γεύση” από τα ελληνικά μουσικά ηχοχρώματα γιαυτό και η χρήση του μπουζουκιού, του κανονάκι και του ακορντεόν. Τα πιανα, τα βιολιά και τα τσέλα είναι γνωστά στους φιλοξενούμενους μαθητές μια και τα έχουν μέσα στην κουλτούρα τους”

Από την μεριά τους οι φιλοξενούμενες αποστολές ευχαρίστησαν το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής χαρίζοντας στο σχολείο δώρα – αναμνηστικά που φέρανε από τις χώρες και τους τόπους προέλευσης τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Μαίρη Μαριγούλα Κοσμίδου η οποία καλωσόρισε τις αποστολές, εξήρε την προσπάθεια τους για την επιτυχημένη υλοποίηση της δράσης και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στην Κομοτηνή. Οι αποστολές τίμησαν την Δ/ντρια προσφέροντας της αναμνηστικά από τις χώρες τους ως ενθύμιο της συνεργασίας και της επίσκεψης τους στην πόλη μας.

Ο υπεύθυνος καθηγητής για τα προγράμματα Erasmus του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής κος Φώτης Φωτιάδης χημικός δήλωσε: Δημιουργήσαμε ένα γεμάτο πρόγραμμα από δραστηριότητες για τους φιλοξενούμενους μας όπως τοξοβολία στον Νέστο, γνωρίσαμε την ελληνορωμαική πάλη με την στήριξη του ΔΠΘ, θα γνωρίσουν τα παιδιά το παγκράτιο άθλημα και φυσικά επισκέψεις σε αρχαιολογικο΄ύς χώρους. Κοιτάμε μέσα από αυτά τα προγράμματα να προβάλλουμε και την περιοχή μας πέραν από το όφελος που έχει το σχολείο. Είναι μια ευκαιρία να φέρουμε κόσμο στην Κομοτηνή, να προβάλλουμε τα αξιοθέατά της και τον τόπο μας. Παρά το ότι είμαστε ένα Μουσικό Σχολείο έχουμε δράσεις και πάνω στον αθλητισμό και την πολυπολιτισμικότητα».

https://www.facebook.com/diavlos924.gr/videos/238011348365222/ https://www.facebook.com/diavlos924.gr/videos/236107521880794/

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News