Ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Την αγανάκτηση τους για το κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων δηλώνει φανερά η Λαϊκή Συσπείρωση και ζητά την ανάκληση της απόφασης αυτής από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ.

Συγκεκριμένα η παράταξη κάνει λόγο για αναζωπύρωση της πανδημίας με σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής” και χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή πολιτική “που βάζει στο ζύγι του «κόστους – οφέλους» την υγεία του λαού”.

Επίσης τονίζει ότι τα νούμερα δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών και ότι πέρσι τέτοια εποχή κατά την έξαρση της πανδημίας στην Βόρεια Ελλάδα η κυβέρνηση παρουσίαζε ως πανάκεια τους εμβολιασμούς, αξιοποιούσε, δηλαδή, ένα αναγκαίο όπλο της επιστήμης ως υποκατάστατο για να μην πάρει κανένα μέτρο. “Φέτος όμως” παραθέτει η παράταξη “η αναζωπύρωση της πανδημίας βρίσκει το δημόσιο σύστημα Υγείας σε χειρότερη κατάσταση, το προσωπικό του λιγότερο”.

“Αντί έστω και τώρα η κυβέρνηση να λάβει κάποια ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και να θωρακίσει το σύστημα υγείας, αναπαράγει με κάθε ευκαιρία τη λογική της ατομικής ευθύνης, όχι από «ιδεοληψία», αλλά γιατί το σύστημα και το κράτος που υπηρετεί, αντιμετωπίζουν ως «κόστος» κάθε δαπάνη που δεν φέρνει κέρδη στο κεφάλαιο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αξιοποιεί τις λαϊκές ανάγκες ως πεδίο κερδοφορίας, όπως επιβεβαιώνουν οι σχεδιασμοί για το «νέο ΕΣΥ»”. προσθέτει.

Επίσης η Λαϊκή Συσπείρωση υπογραμμίζει ότι “Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, για μια ακόμα φορά ο λαός της περιοχής μας βρίσκεται αντιμέτωπος με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που παίζει κορώνα – γράμματα την υγεία και τη ζωή του. Με απόφαση της 4ης ΥΠΕ αναστέλλεται η λειτουργία της πλειοψηφίας των περιφερειακών ιατρείων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και Δράμα από 1/11 ως το τέλος του χρόνου τουλάχιστον!!!”

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της παράταξης “Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την αδήριτη ανάγκη για τακτική παρακολούθηση χρονίως πασχόντων, υπέργηρων, ΑΜΕΑ και συνολικά του λαού της υπαίθρου, για τον οποίο η πρόσβαση σε γιατρό μπορεί να σημαίνει μετακίνηση πολλών χιλιομέτρων και αντίστοιχη οικονομική αιμορραγία σε συνθήκες αυξημένης ακρίβειας σε καταναλωτικά αγαθά, ενέργεια, μετακινήσεις κλπ.”

“Ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση οι εργαζόμενοι , οι αγρότες, οι συνταξιούχοι των χωριών καλούνται είτε να μετακινηθούν προς τα επίσης υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας πληρώνοντας αδρά για τη μετακίνηση, είτε να κλείσουν ραντεβού με τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων που εξαντλούνται μέσα σε λίγα λεπτά από την ώρα που ανοίγουν οι αντίστοιχες πλατφόρμες και αν είναι «τυχεροί» επίσης να πληρώσουν τα σπασμένα της αναγκαστικής μετακίνησης, είτε τέλος να πληρώσουν σε ιδιώτη γιατρό. Από την κατάσταση αυτή επιβαρύνονται και οι φαρμακοποιοί της περιοχής που εξυπηρετούν τους ασθενείς χωρίς εκτέλεση συνταγής”.

Τονίζει επίσης ότι “Στα δυο χρόνια της πανδημίας το έργο το έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές: κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων και «εξοικονόμηση» ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με μετακίνησή του στα νοσοκομεία της περιοχής που παραμένουν υποστελεχωμένα και που με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς (αναστολές εργασίας) οι δυνατότητες για άνοιγμα νέων κλινικών covid περιορίστηκαν ακόμα περισσότερο”.

Τέλος η Λαϊκή Συσπείρωση επερωτά τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ σε ποιες ενέργειες θα προβεί άμεσα ώστε, να ανακληθεί εδώ και τώρα η απόφαση της 4ης ΥΠΕ για το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων και να στελεχωθούν άμεσα όλες οι δημόσιες μονάδες υγείας, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία, το ΕΚΑΒ.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News