Κομοτηνή: Μαζική η συμμετοχή των επαγγελματιών της εστίασης που συμμετέχουν στην 24ωρο πανελλαδική δράση κλεισίματος της εστίασης

Πραγματοποιήθηκε και στην Κομοτηνή η δράση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης που διοργάνωσε η Πανελληνία Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων με το 24ωρο κλείσιμο των καταστημα΄των εστίασης.

Σημείο συνάντησης των επαγγελματιών της εστίασης ήταν στο Ηρώον στις 11 το πρωί. Στο σημείο βρέθηκαν δηλώνοντας την στήριξη τους στους εστιάτορες ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης και πλήθος εστιατόρων που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα που επιβάλει η κυβέρνηση σχετικά με την λειτουργία της εστίασης η οποία εξαιρεί τους ανεμβολίαστους πελάτες από τον χώρο λειτουργίας της.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης δήλωσε μεταξύ άλλων “Τα μέτρα είναι απαραίτητα γιατί βλέπουμε ότι η πανδημία “καλπάζει” και φυσικά όλοι μας πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τηρούνται. Από εκεί και πέρα όμως αυτά τα μέτρα έχουν δημιουργήσει πολλαπλά θέματα όσον αφορά τις επιχειρήσεις των εργασιών των επιχειρήσεων και την βιωσιμότητα τους. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητα τα μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις αυτές οι οποίες έχουν χάσει μεγάλο ποσοστό από τον τζίρο τους

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης και πρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων δήλωσε ότι “Δεν είμαστε αυτοί που θα κρίνουμε τους επιστήμονες και τα υγειονομικά μέτρα τα οποία προτείνουν και λαμβάνει η κυβέρνηση προς εμάς, αλλά ότι αυτά τα μέτρα τα οποία από την άλλη μας μειώνουν το πελατολόγιο μας κατά 50%”.

Από την μεριά του σωματείου καφετοπωλών ο πρόεδρος Σπύρος Θυμικιώτης τόνισε ότι “η ειρηνική διαμαρτυρία που κάνουμε σήμερα είναι για να διαμαρτυρηθούμε για όλα αυτά που έχουμε τώρα και όλα αυτά που βλέπουμε ότι έχουμε στο μέλλον. Ζητάμε απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς να δούνε τα προβλήματα μας πιο σοβαρά και να μην εργαλειοποιούν την εστίαση για να κάνουν περισσότερα εμβόλια”.

Οι συγκεντρωμένοι επαγγελματίες της εστίασης κατευθύνθηκαν στο Δημοτικό Μέγαρο όπου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Κομοτηνής στον οποίο παρέδωσαν το ψήφισμα τους που περιελάμβανε τους τρόπους με τους οποίους ζητά η εστίαση να στηριχθεί από το κράτος. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι “Είμαστε μαζί σας και πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να ξεπεραστούν τα οποία προβλήματα δημιούργησε η πανδημία”

Τέλος η πορεία των διαμαρτυρόμενων εστιατόρων κατευθύνθηκε στην Περιφέρεια ΑΜΘ όπου και συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη στον οποίο παρέδωσαν και το ψήφισμα τους. Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα το προωθήσει στην κυβέρνηση και από την μεριά της η Περιφέρεια σχεδιάζει εκτός από το τρέχον βοήθεια της μη επιστρεπτέας και ένα ακόμη πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης και άλλων επαγγελματικών κλάδων το οποίο θα ανακοινώσει σε ενευθέτα χρόνο. Τέλος οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία ως το Δημαρχείο της πόλης ζητώντας ακρόαση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη.

.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News