Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη των Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ στην έδρα της Περιφέρειας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11/10 η παράσταση διαμαρτυρίας μελών των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜΘ. Από νωρίς το πρωί κτηνοτρόφοι βρέθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ με σκοπό να καταθέσουν στον Περιφερειάρχη υπόμνημα με τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα τους.

Σύμφωνα με την ΣΟΕΚ η διαμαρτυρία αυτή αφορά την ωραιοποιημένη κατάσταση για την κτηνοτροφία που καλλιεργεί σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η οποία έρχεται αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι κτηνοτρόφοι σε διάφορα θέματα του κλάδου όπως τα βοσκοτόπια, η αύξηση των ζωοτροφών, η αύξηση του ρεύματος, αλλά και η μεγάλη εισαγωγή κρεάτων και τυροκομικών από το εξωτερικό.

Τα θέματα που αποφασίστηκε να περιλαμβάνονται στο υπόμνημα, είναι:

  • Ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης αύξησης της τιμής τους.
  • Απόσυρση των άρθρων της ΚΥΑ 873/55993/26.5.2015  όπως αυτή τροποποιήθηκε από την 1217/264725/27.09.2021, που αφορούν τους κτηνοτρόφους και επαναξιολόγησή τους.
  • Κατανομή Εθνικού αποθέματος.
  • Θέσπιση αγροτικού πετρελαίου για ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα.
  • Μόνιμη μειωμένη τιμολόγηση του ρεύματος των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής.
  • Εκπροσώπηση των κτηνοτρόφων σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς και επιτροπές του ΥΠΑΑΤ και στη διαδικασία διαβούλευσης για την ΚΑΠ 2021-2027.

Ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Καβάλας κος Δημόπουλος δήλωσε ότι “Θέλουμε με αυτή την κινητοποίηση μας θέλουμε να ενεργοποιήσουμε το υπουργείο στο να ασχοληθεί με τα προβλήματα της κτηνοτροφία. Το υπουργείο πρέπει να πάρει μέτρα για να μπορέσει να στηριχθεί ο κλάδος και να μπορέσουμε να παράξουμε”

Διαβάστε επίσης:  Δύο επερωτήσεις για το κόστος των εκδηλώσεων της Περιφέρειας καταθέτει ο Χρήστος Χατζηπέμου

Ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης κος Δουνάκης τόνισε ότι “Η συγκέντρωση μας εδώ έχει παράλληλα ως σκοπό να ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης αλλά και να του παραδώσουμε το αίτημα μας ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα μας στο περιφερειακό συμβούλιο. Θέλουμε το περιφερειακό συμβούλιο μαζί με τους Βουλευτές της Περιφέρειας μας να συζητήσουμε όλοι μαζί και να δοθούν λύσεις στα προβλήματα μας”

Ο πρόεδρος του αγροκτηνοτροφικού συλλόγου Αρριανών Μολλα Ισμαήλ, με την σειρά του πρόσθεσε ότι η αυξημένη τιμή των ζωοτροφών αλλά και της ενέργειας δημιουργούν προβλήματα στον κλάδο της κτηνοτροφίας. Γιαυτό και βρισκόμαστε όλοι μαζί εδώ για να διεκδικήσουμε λύσεις για τα προβλήματα μας

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News