Ποιά είναι η Κινητή Μονάδα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ;

Την παρουσία της αισθητή με κάθε τρόπο κάνει η Κινητή Μονάδα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ που ξεκίνησε την λειτουργεία της το φετινό καλοκαίρι.

Με έδρα την Κομοτηνή, παράρτημα στην Ξάνθη και δραστηριοποίηση στην Δράμα, η Κινητή Μονάδα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ δημιουργήθηκε προκειμένου να προσφέρει θεραπευτική υποστήριξη για διαφορετικές μορφές εξάρτησης, ως στόχο την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε άτομα που κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (παράνομων ή νόμιμων) ή εμφανίζουν άλλου τύπου εξαρτητικές συμπεριφορές (τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο κ.ά.) καθώς και μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο η Κινητή Μονάδα υποστηρίζει άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την χρήση παράνομων ουσιών ή αλκοόλ ή έχουν εμπλακεί στην προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια το διαδίκτυο/ gaming. Επίσης αναπτύσσει συνεργασίες με άλλες υπηρεσίες για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών.

Οι βασικοί στόχοι του Κέντρου είναι:

  • Εξορμήσεις των αναγκών των τοπικών κοινωνιών εκτός του αστικού ιστού στους Νομούς της Ροδόπης, Ξάνθης, και Δράμας με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας καθώς και ανθρώπων με προβλήματα εξάρτησης.
  • Ανάπτυξη συνεργασιών με κοινωνικές δομές και άλλες υπηρεσίες.
  • Σχεδιασμός υλοποίηση παρεμβάσεων πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης σε ηλικιακές ομάδες.
  • Διασύνδεση των υποστηριζόμενων με άλλες μονάδες και θεραπευτικά π[προγράμματα εφόσον υπάρχει ανάγκη.

Το Κέντρο προσφέρει υπηρεσίες:

  • Αξιολόγησης και εκτίμησης αναγκών
  • Συμβουλευτικής και κινητοποίησης
  • Βραχείας παρέμβασης-θεραπείας εξωτερικής παρακολούθησης
  • Συνεργασίες με εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως νοσοκομεία και δομές πρόνοιας
  • Παραπομπές σε εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως προγράμματα υποκατάστασης, θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες ψυχικής υγείας κ.λπ. Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, δωρεάν, με σεβασμό στο απόρρητο και χωρίς διακρίσεις.

“Βάλε την ζωή σου σε κίνηση”

Μαρασλή 1, 691 00 Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 2531037842
Email: [email protected]
Facebook: Κινητή Μονάδα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ΚΕΘΕΑ Κιβωτός


 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News