ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΜΟΤΣΑΡΤ,ΟΠΕΡΑ

Η όπερα του Μότσαρτ “Cosi fan tutte” θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί την όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ  «Così fan tutte» («Έτσι κάνουν όλες») από την COSMOCLASSICAL YOUTH ORCHESTRA αυτή την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 στις 19.30.

Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ “Cosmopolis” που πραγματοποιείται στην Καβάλα. με την στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πριν από την έναρξη της παράστασης το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής θα παρουσιάσει την όπερα στο φουαγιέ του Μεγάρου ενώ θα τους  πλαισιώσει η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Plié.

Το αποκορύφωμα της ενότητας CosmoClassical αποτελεί η παραγωγή της όπερας του Mozart «Così fan tutte» στο πλαίσιο της ορχήστρας νέων μουσικών, CosmoClassical Youth Orchestra. Το Cosmopolis festival δημιούργησε στην Καβάλα έναν μοναδικό θεσμό σε πανελλήνιο επίπεδο.

Συμμετέχουν 50 ταλαντούχοι νέοι και νέες μουσικοί από 6 χώρες της Ευρώπης και την Ελλάδα (18-29 ετών), που ξεκινούν την επαγγελματική τους καριέρα και θα εργαστούν για τους ρόλους τους με κορυφαίους επαγγελματίες. Η Αλεξία Βουλγαρίδου, η διεθνώς αναγνωρισμένη σοπράνο, μεταφέρει στο project την τεράστια εμπειρία της, έχοντας τραγουδήσει πρωταγωνιστικούς ρόλους στην όπερα και έχοντας εμφανιστεί σε διάσημες σκηνές σε όλο τον κόσμο. Στην παραγωγή θα συμμετάσχει ο Gary Kudo, ένας βετεράνος coach στην όπερα με πάνω από τριάντα χρόνια εμπειρίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Ο νεαρός, πολλά υποσχόμενος, Ιωάννης Πρωτόπαπας διευθύνει την ορχήστρα, ενώ ο ταλαντούχος Κωνσταντίνος Κοντοχρήστος είναι ο σκηνοθέτης του έργου.

Διαβάστε επίσης:  Το Εργαστήριο Συνόλων Πνευστών Οργάνων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ στο Μέγαρο Μουσικής

Η όπερα του Mozart, ”Così fan tutte” ή σε μετάφραση “Έτσι κάνουν όλες” αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της όπερας μπούφα, δηλαδή της ιταλικής εύθυμης όπερας. Το έργο αφηγείται μια πολύ τολμηρή, για τα δεδομένα της εποχής, ιστορία ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων και κατά την πρεμιέρα του το 1790 γνώρισε θερμή υποδοχή από το κοινό τη Βιέννης. Για αρκετά χρόνια οι παραγωγοί θεωρούσαν το έργο «επικίνδυνο» από άποψη ηθικής. Έπρεπε να φτάσει η δεκαετία του 1950, για να ξαναβρεί τη θέση του στο οπερατικό ρεπερτόριο και από τότε αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και πολυπαιγμένες όπερες.

Οι νέοι της CosmoClassical Youth Orchestra με τη μουσική τους, μας ταξιδεύουν σε ένα ταξίδι, χωρίς σύνορα. Η μουσική μας ενώνει όλους, όπως άλλωστε συμβαίνει επί τόσους αιώνες αδιάλειπτα.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν κατόπιν κράτησης στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ pamth.gov.gr/OnLine κρατήσεις. Η πλατφόρμα κρατήσεων θα ανοίξει σήμερα Τετάρτη 1/12/2021 και ώρα 11 π.μ.

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ: 18.30 – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 19.30

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΝΟΣΗΣΗΣ  Ή ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News