Το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής παρέδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε χθες η πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη όπου και παρέδωσε στην Πρόεδρο το πόρισμα 135 σελίδων με τίτλο «Στρατηγικός αναπτυξιακός σχεδιασμός Αν. Μακεδονίας – Θράκης».

Μιλώντας για τη Θράκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέδωσε έμφαση στην ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων, καθώς και στη σημασία της ανάπτυξης, της εκπαίδευσης και της ενίσχυσης του γυναικείου πληθυσμού. Οι επισημάνσεις της Προέδρου απηχούν το πνεύμα και το γράμμα του πορίσματος, που έχει ενσωματώσει τις πιο πρόσφατες προτάσεις και μελέτες για την περιοχή.

Το πολυαναμενόμενο πόρισμα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς δύο διακομματικών ομάδων εργασίας, της ομάδας των Θεσμικών και Διασυνοριακών Θεμάτων με επικεφαλής τον Θοδωρή Ρουσόπουλο και της ομάδας Αναπτυξιακών Θεμάτων με επικεφαλής τον Δημήτρη Καιρίδη.

Η κ. Μπακογιάννη πραγματοποίησε περιοδεία στην Αν. Μακεδονία και Θράκη και συνάντησε εκπροσώπους συλλογικών φορέων, διαμορφώνοντας έτσι μια ολοκληρωμένη άποψη για τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Ανάμεσα σε άλλες πρωτοβουλίες είναι η προώθηση της χρήσης τεχνολογικών πρακτικών έξυπνης καλλιέργειας και η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό.

Η τεχνολογία και η ψηφιακή αναβάθμιση της Θράκης κατέχει κεντρική θέση. Το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης προωθεί πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής δικτύου 5G στις μεγαλύτερες πόλεις της Θράκης, όπως και στη Θάσο και τη Σαμοθράκη. Τέλος, ιδιαίτερο βάρος αποδίδεται στον εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών υποδομών.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News