Νίκος Δένδιας: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται από χθες Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Χθες ο Υπουργός παρέθεσε δείπνο στους τέσσερις Μητροπολίτες και τους 3 τοποτηρητές Μουφτήδες της Θράκης στέλνοντας ηχηρηό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας ” Η Ελλάδα στέλνει πάντοτε μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας. “

Σήμερα, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ο κος Δένδιας επισκέφτηκε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου και ενημερώθηκε από τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης για την πορεία της αναβάθμισης του.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης ο κος Δένδιας δήλωσε:

“Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ένα μεγάλο “στοίχημα” για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και συνολικά για τη θρακιώτικη και την ελληνική κοινωνία.

Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε από το 2019 τρεις κατευθυντήριους άξονες:

  • Τον αμυντικό άξονα. Με τις δύο συμφωνίες που υπογράψαμε με τις ΗΠΑ το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει ενταχθεί στον αμυντικό σχεδιασμό και υπηρετεί με τον τρόπο αυτό, το εθνικό συμφέρον.
  • Τον οικονομικό άξονα. Το λιμάνι θα εξελιχθεί σε λιμάνι εισόδου στην κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, παίζοντας ένα πολύ μεγάλο ρόλο για την πόλη και την περιοχή.
  • Τον ενεργειακό άξονα. Το υγροποιημένο αέριο, ο νέος Σταθμός ο οποίος θα φτιαχτεί λίγα μίλια από δω και η διασύνδεση με τον TAP θα οδηγήσει στο να γίνει η Θράκη και η Αλεξανδρούπολη ένας νέος ενεργειακός κόμβος.
Διαβάστε επίσης:  Κεραμωτή: Ένοπλος λήστεψε το εκδοτήριο εισιτηρίων πλοίων στο λιμάνι

Η Θράκη και η Αλεξανδρούπολη υπηρετούν το νέο όραμα για την πατρίδα μας. Διασυνδεδεμένη, αμυντικά ισχυρή, κυρίαρχη, με ένα λαμπρό οικονομικό μέλλον, σε μία ακμάζουσα Ευρώπη (Από την επίσκεψή μου στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης) “

Νωρίτερα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανακήρυξε το υπουργό σε επίτιμο δημότη του Δήμου

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News