Κώστας Κατσιμίγας: Αιλολικός Σταθμός τεσσάρων ανεμογεννήτριων θα κατασκευαστεί βορειοανατολικά της Μαρώνειας

Την κατασκευή ενός αιολικο΄ύ σταθμού με τέσσερις ανεμογεννήτριας στα βορειανατολικά της Μαρώνειας καταγγέλει η περιφερειακή παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” με επικεφαλής τον Κώστα Κατσιμίγα.

Στην ανακοίνωση της η περιφερειακή παράταξη αναφέρει:

“Τα ξαναείπαμε αλλά δεν ίδρωσαν πολλά αυτιά. 1600 μέτρα βορειοανατολικά (ότι χειρότερο) της Μαρώνειας θα κατασκευαστεί αιολικός σταθμός αποτελούμενος από 4 ανεμογεννήτριες. ύψους 105 μέτρων και διαμέτρου ρότορα 150 μέτρων.

Στη βάση κάθε Α/Γ θα δημιουργηθεί πλατεία περίπου 10 στρεμμάτων που σημαίνει αντίστοιχη εξαφάνιση δάσους. επίσης σύμφωνα με την εταιρεία θα χρησιμοποιηθούν για τη θεμελίωση κάθε μιας 400 κυβικά μέτρα μπετόν ενώ θα γίνουν εκσκαφές 2000 κυβικών μέτρων. Αυτά τα ολίγα.

Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου (!!!) με τηλεδιάσκεψη. Δεν γνωρίζουμε τη γνώμη του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών ούτε την άποψη της τοπικής κοινότητας της Μαρώνειας, των κατοίκων και των επιχειρηματιών του ιστορικότερου οικισμού της Ροδόπης.

Τα είπαμε και τα γράψαμε διότι scripta manet. Και μετά την απομάκρυνση από την έγκριση, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!!!

Διαβάστε επίσης:  Επερώτηση σχετικά με την εξέλιξη του καταδυτικού τουρισμού θα καταθέσει η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία στον Περιφερειάρχη

Υ.Γ. Είναι οι 4 πράσινες . Οι 6 κίτρινες…προσεχώς!!!

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News