Μάλλον του τα έψαλλε η Γ.Γ. του Πρωθυπουργού και “μαλάκωσε” ο Δήμαρχος Κομοτηνής – Ατόπημα του επικοινωνιακού του επιτελείου

Μετά και τον σάλο που προκάλεσε η “αγενής” επιστολή που στάλθηκε από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, στην Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού σχετικά με την χρηματοδότηση που απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου μετά από ενέργειες που πραγματοποίησε η Διευθύντρια του Σχολείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, σήμερα ο Δήμαρχος Κομοτηνής επανέρχεται με νέο δελτίο τύπου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε καυστικά στην Γ.Γ. του Πρωθυπουργού υπονοώντας ακόμη και πελατειακές σχέσεις Μαξίμου – Κοσμίου αλλά και μηδενίζοντας τις όλες προσπάθειες τόσο μηνών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και των εκπαιδευτικών του σχολείου να βρουν τρόπο προκειμένου να επισκευαστεί και συντηρηθεί το σχολείο αφού ο Δήμος και η τεχνική υπηρεσία του δεν μπορούσε να το πράξει.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η Γ.Γ. του Πρωθυπουργού ανα χρονικά διαστήματα έχει βοηθήσει, μέσω δωρεών που διαχειρίζεται, πολλές σχολικές μονάδες ανα την επικράτεια όπως το Δημοτικό Σχολείο στις Καστανιές του Έβρου όπου θα μετατραπεί σε Πρότυπο Κέντρο Τεχνολογίας ή ακόμη και στο σχολείο του μικρού νησιού Αγ.Ευστράτιος όπου δώρισε διαδραστικούς πίνακες, νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μικροφωνικές εγκαταστάσεις και ηχοσυστήματα, κλιματιστικά, φωτοτυπικό μηχάνημα και βιβλιοθήκες αρχειοθέτησης πάλι μέσω δωρεών που διαχειρίζεται ή βρίσκει.

Σήμερα λοιπόν το επικοινωνιακό team του Δημάρχου Κομοτηνής απέστειλε νέα ανακοίνωση όπου ενημερώνει για την επικοινωνία που είχε μετά από πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματειας του Πρωθυπουργού όπου το ύφος της είναι ακριβός αντίθετο με την χθεσινή επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος.

Η εν λόγω νέα ανακοίνωση του Δημάρχου Γιάννη Γκαράνη αναφέρει:

“Η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού κατόπιν ενημέρωσης από δημοσιεύματα σχετικά με την επιστολή του Δημάρχου Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, για τη χρηματοδότηση του σχολείου του Κοσμίου, ανταποκρίθηκε άμεσα και υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

Διευκρινίστηκε ότι τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε τοπικές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν ισχύουν κι ότι το κονδύλιο της χρηματοδότησης δεν προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, αλλά από δωρεές.

 Υπήρξε, επίσης, δέσμευση ότι η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού θα είναι πάντα στη διάθεση του Δήμου και των πολιτών του, προκειμένου να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων με πνεύμα συνεργασίας και αλληλοενημέρωσης.”

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, για ποιο λόγο ο Δήμαρχος να μην είναι συμπαραστάτης στις προσπάθειες των γονέων και των εκπαιδευτικών όταν πολύ σωστά αναφέρει ότι τα χρήματα του Δήμου δεν φτάνουν για την συντήρηση των σχολείων και αντί όλοι μαζί να βρίσκουν τρόπους για να δίνονται λύσεις, μέσω στρεβλών επικοινωνιακών τρόπων να επιβαρύνεται η θέση του Δήμου μας στην κεντρική εξουσία.

Και επίσης αν τα χρήματα δεν φτάνουν για την συντήρηση των σχολείων, για ποιο λόγο βρίσκονται και δίνονται αλόγιστα χρήματα για δημιουργία διαφημιστικών βίντεο και προβολή αυτών που δεν έχουμε δει αλλά και λάβει ποτέ για να τα επικοινωνήσουμε ή σε διαχείριση social media του Δήμου σε εξωτερικές εταιρείες, όταν υπάρχει ήδη γραφείο τύπου εντός του Δήμου.

Έλλη Τσομπανίδου

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News