Δια ζώσης η εξεταστική στα Πανεπιστήμια της χώρας – Τι θα γίνει με αυτούς που νοσούν

Με φυσική παρουσία θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική περίοδος του χειμερινού εξαμήνου στα AEI, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. 

Οι φοιτητές που δεν εξετάστηκαν στα μαθήματα που είχαν δηλώσει λόγω νόσησης από κορωνοϊό, θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου ή σε άλλη ημερομηνία. 

Όσοι φοιτητές νοσούν με κορωνοϊό δεν θα μετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο. Η απουσία τους λόγω νόσησης θα προκύπτει μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass. 

Όλοι όσοι προσέρχονται σε ΑΕΙ για τη συμμετοχή τους σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, εάν δεν έχουν ήδη υποβάλει σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου. «Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν, σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Εξετάσεις με πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ 

Διαβάστε επίσης:  Τέλος από σήμερα η υποχρεωτικότητα της μάσκας μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις είναι υποχρεωτική η επίδειξη ενός εκ των εξής: 

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού, 
  • πιστοποιητικό νόσησης, 
  • αρνητικό PCR τεστ έως 72 ωρών 
  • αρνητικό rapid test έως 48 ωρών 

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης, για όλους τους συμμετέχοντες. Το υπουργείο συστήνει τη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News