Ίασμος: Ο παγωμένος δρόμος ανάγκασε λεωφορείο να βγει εκτός πορείας για να μην συγκρουστεί με προπορευόμενο ΙΧ που είχε χάσει τον έλεγχο

Μια μικρή περιπέτεια έζησαν οι επιβάτες του υπεραστικού λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ροδόπης στο πρώτο δρομολόγιο Κομοτηνής – Ξάνθης, σήμερα το πρωί.

Λίγο μετά τις 7, λίγο πριν τη γέφυρα του ποταμού Κομψάτου στον Ίασμου, λόγω της ολισθηρότητας του επαρχιακού δρόμου από το χιονάκι που έπεσε στην περιοχή, το λεωφορείο, στην προσπάθειά του να αποφύγει προπορευόμενο ΙΧ, που έχανε κι αυτό τον έλεγχο, βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε στο πρανές. Ευτυχώς κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε, αφού ο έμπειρος οδηγός κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα.

Στο σημείο κατέφθασε ένα περιπολικό, για να ρυθμίσει την κυκλοφορία, εφιστώντας την προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι που ανέπτυσσαν ταχύτητα, καθώς το πολύ λεπτό στρώμα πάγου, γινόταν αντιληπτό, λίγα μέτρα πριν από τη γέφυρα.

Σύντομα, κατέφθασε το δεύτερο λεωφορείο για να παραλάβει τους επιβάτες. Όμως, δεν πρόλαβε να ξεκινήσει, αφού ένα δεύτερο αυτοκίνητο καρφώθηκε – ακυβέρνητο – πίσω του.

Το δρομολόγιο εκτελέστηκε, τελικά, με ένα τρίτο λεωφορείο, το οποίο μετέφερε, με ασφάλεια, τους επιβάτες στην Ξάνθη.

Η «περιπέτεια» θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν οι υπηρεσίες του Δήμου Ιάσμου ακολουθούσαν την εποχική ρουτίνα: ρίψη αλατιού, δηλαδή, από το βράδυ, σε ένα σημείο που είναι γνωστό και στον τελευταίο αναρμόδιο, πως εξαιτίας του ποταμιού, ακόμα και μια ασθενής χιονόπτωση μπορεί να μετατρέψει τον δρόμο σε ένα επικίνδυνο παγοδρόμιο.

Και σίγουρα κανείς δε θέλει να σκέφτεται, τι θα μπορούσε να συμβεί εάν το λεωφορείο έκανε πατινάζ πάνω στο γεφυράκι…

Ρία Μούκανου

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News