Ξάνθη: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε καπναποθήκες

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου, στις 09.30 το πρωί στο κέντρο της Ξάνθης, σε καπναποθήκες που βρίσκονται στην περιοχή πίσω από το ΚΤΕΛ υπεραστικών Ξάνθης, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί αναστάτωση στους περιοίκους.

Επί τόπου επιχείρησα 20 πυροσβέστες με εννιά πυροσβεστικά οχήματα,  ενώ είχε δοθεί οδηγία να απομακρυνθούν όλοι όσοι βρίσκονται σε παρακείμενα καταστήματα, για λόγους ασφαλείας.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλές εγκαταλελειμμένες καπναποθήκες, ενώ παραμένει άγνωστη – μέχρι στιγμής – η αιτία που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Με βάση τις πληροφορίες που έδωσε στον Δίαυλο 92,4 ο δημοσιογράφος του Super 88 από τη Ξάνθη, πολλοί κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν τις τελευταίες ημέρες μετανάστες και άστεγους να μπαινοβγαίνουν στο κτίριο με σκοπό την προστασία τους από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Η φωτιά έσβησε αφήνοντας πίσω της ένα κατεστραμμένο κουφάρι ενός ακόμη κτιρίου χαρακτηρισμένο ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Ένα ακόμη κτίριο που μαράζωνε για πάρα πολλά χρόνια, έμενε εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, στην λεηλασία του. Ένα ακόμη πολιτιστικό μνημείο ανάμεσα στα πολλά που έχει τόσο η Ξάνθη αλλά και όλη η Θράκη που μαραζώνουν αντί να γίνονται φωτεινοί πυλώνες πολιτιστικής ανάπτυξης.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν χρήματα για την σωτηρία των πολιτιστικών μνημείων και την αξιοποίηση τους.

Το μόνο θετικό που προσάπτουμε είναι ότι δεν θρηνήσαμε θύματα αλλά και μεγαλύτερες καταστροφές από την τεράστια πυρκαγιά.


Φώτο: Τόλης Σουλδάτος, xanhtidaily.gr
Βίντεο: Μιχάλης Μελσο

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News