Φυλάκιο Έβρου: Ο εργολάβος απέσυρε τα μηχανήματα έργου σταματώντας τις εργασίας

Αποσύρθηκαν τα μηχανήματα και σταμάτησαν οι εργασίες για την επέκταση της δομής προσφύγων και μεταναστών και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) στο Φυλάκιο Έβρου όπου τις τελευταίες ημέρες δημιούργησαν εντάσεις με την παρουσία τους.

Ο υπεργολάβος των εργασιών επέκτασης των δομών στο Φυλάκιο απέσυρε σήμερα τα μηχανήματα και σταμάτησαν οι εργασίες, οι οποίες ήταν η αφορμή των τελευταίων γεγονότων στην περιοχή.

Το θέμα επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης σε ο οποίος ανέφερε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Έβρος ότι: ο υπεργολάβος που εκτελούσε τις εργασίες τις τελευταίες ημέρες αποσύρθηκε και λόγω των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας τις τελευταίες ημέρες.

Πάρα ταύτα, τη νομική οδό επέλεξε η δημοτική αρχή προκειμένου να παύσουν οι εργασίες επέκτασης των δομών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, αναμένοντας τις απαντήσεις των δύο υπουργείων του Μεταναστευτικού και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και να πραγματοποιηθούν οι δεσμεύσεις που πραγματοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατα την επίσκεψη του στην Κομοτηνή την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News