Κομοτηνή We4ALL: 200 δενδρύλλια θα φυτέψουν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων όταν ο καιρός το επιτρέψει μετά και την επιμόρφωση που έγινε

Ο Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός We4All ολοκλήρωσε το πρόγραμμα GREEN FUTURE που πραγματοποίησε στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κομοτηνής , από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Οι εθελόντριες – μέλη του Οργανισμού Ντιάνα Φαγούδη και Ιωάννα – Μαρία Αλεξάκη ανέλαβαν την επιμόρφωση – εκπαίδευση μαθητών με κεντρικό στόχο να γίνουν συνειδητοί πολίτες, μέσα από την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και την αγάπη για το περιβάλλον. 

Έφεραν μαζί τους 200 δενδρύλλια τα οποία θα φυτευτούν με εθελοντές όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, για να γίνει η θεωρία πράξη. Κατά την τετραήμερη παρουσία τους στην Κομοτηνή βρέθηκαν σε τέσσερα σχολεία, το 2ο, το 3ο, το 6ο και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που αγκάλιασαν τη δράση πραγματοποίησαν διαδραστική προβολή για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, τον σεβασμό στη φύση, τα ζώα και τον συνάνθρωπο και σ’ αυτή την κατεύθυνση έπαιξαν διάφορα παιχνίδια στα οποία η θεωρία αποτυπώθηκε στην πράξη μαθαίνοντας, για παράδειγμα, τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης, τη σημασία της δενδροφύτευσης, με σκοπό να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες. Οι μαθητές απήλαυσαν τη διαδικασία και ζήτησαν να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατό. «Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σώσει αυτόν τον πλανήτη είναι τα παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντιάνα Φαγούδη δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένη για τα αποτελέσματα, όπως και η κ. Αλεξάκη, με την ολοκλήρωση των τετραήμερων δράσεων.  

Όταν οι καιρικές και υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν τα στελέχη της We4All θα επισκεφθούν εκ νέου την περιοχή για να επεκτείνουν τις δράσεις τους και σε άλλα σχολεία και να γίνουν δενδροφυτεύσεις με αρωγούς τους μαθητές.  

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News