Με παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη σταματάει η δίωξη στην ηλικιωμένη που προσπάθησε να πάρει τρόφιμα από σούπερ μάρκετ

Η μεγάλη έκταση που πήρε το περιστατικό με την 70χρονη γυναίκα που λόγω οικονομικών δυσχερειών προσπάθησε να πάρει τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ Lidl στο Ίλιον της Αττικής χωρίς να τα πληρώσει και ανακαλύφθηκε από υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα η εταιρεία να καταθέσει μήνυση εναντίον της, παρενέβην ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Άδωνις Γεωργιάδης και σταμάτησε η δίωξη.

Η ανακοίνωση του σουπερμάρκετ:

«Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοντική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μας λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε. Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία».

Τι συνέβη

Υπενθυμίζεται πως μετά την κλοπή, οι πελάτες του σούπερ μάρκετ παρακάλεσαν τους υπευθύνους να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο και να μην κινηθούν σε βάρος της οι νομικές διαδικασίες, όμως ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ανένδοτος και είπε «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».

Διαβάστε επίσης:  Σέρρες: Ηλικιωμένη κάλεσε το 100… για να ζητήσει λίγο νερό

Αστυνομικοί που προσήγαγαν την 70χρονη ζήτησαν από το σούπερ μάρκετ να μην προχωρήσει σε νομικές διαδικασίες σε βάρος της όταν άκουσαν την ιστορία της.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ ήταν ανένδοτοι. Τελικά με παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη σταματά η δίωξη εις βάρος της ηλικιωμένης.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News