Την Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ επισκέφθηκαν οι Πρόεδροι των ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και Ξάνθης

Την Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ κ.Ευσταθία Πέππα επισκέφθηκαν η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ ΠΕ Ξάνθης κ. Τσιακίρογλου Μαίρη και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ ΠΕ Ροδόπης κ.Βαφειάδης Ανέστης την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 στην Καβάλα όπου μέσα από διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση κατατέθηκαν για προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με κάποια από τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ όπου παρατηρείται μεγάλη αργοπορία στην αποπληρωμή των επιδοτούμενων προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας τα οποία προπληρώνονται από τους επαγγελματίες αλλά η μεγάλη κωλυσιεργία αποπληρωμής προς αυτούς δημιουργεί προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων ειδικά στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε και ζητήθηκε η επιτάχυνση τους εντός διμήνου να γίνονται οι αποπληρωμές και μείωση γραφειοκρατίας στην υποβολή δικαιολογητικών, ψηφιοποίηση του οργανισμού και ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Τέθηκαν επίσης ευρύτερα θέματα απασχολησιμότητας όπως η ανάπτυξη των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ και πως αυτές μπορούν να αναπτυχθούν με τεχνικά επαγγέλματα, νέες καινοτομίες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουριστικά επαγγέλματα (όπως υποδοχή σέρβις και ξεναγών ειδικά για τη Θράκη).

Διαβάστε επίσης:  ΟΑΕΔ: Ποινές σε όσους πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού και δεν την χρησιμοποιήσουν

Επαναδιατυπώθηκε το πάγιο αίτημα για το επίδομα ανεργίας και πως αυτό μπορεί να μετατραπεί σε επίδομα εργασίας. Από την πλευρά της η κ. Διευθύντρια μας διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει όλες μας τις προτάσεις στην διοίκηση του ΟΑΕΔ όπου και θα κανονιστεί ένα ραντεβού για τον περαιτέρω διάλογο.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News