Οχυρό Νυμφαίας: Τιμήθηκε η 81η Επέτειος της Μάχης του Οχυρού Νυμφαίας

Εορτάστηκε με κάθε επισημότητα η 81η Επέτειος της μάχης του Οχυρού Νυμφαίας την Κυριακή 10 Απριλίου με θεσμούς, φορείς και πολίτες να τιμούν τους ήρωες του Οχυρού που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας.

Πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντας του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων παρόντος του νέου διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού Ιωάννη Τσιόπλου, εκπροσώπων όλων των ένστολων δυνάμεων της Ροδόπης, του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη, του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου, του εκπροσώπου ου Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Μουρτίδη, καθώς και εκπροσώπων των πεσόντων, των αποστράτων και των εφέδρων αλλά και άλλα φορέων της Ροδόπης.

Μετά το πέρας της δέησης ακολούθησε προσκλητήριο των νεκρών και ομιλία του Διοικητή του 511 Μηχανοποιημένου Τάγματος Πεζικού σχετικά με την ιστορία του Οχυρού αλλά και την κατασκευή του.

Η τελετή μνήμης ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και την ξενάγηση στο εσωτερικό του Οχυρού.

Αν και ο καιρός δεν ήταν στα καλύτερα του, πάρα ταύτα πολλοί Κομοτηναίοι όλων των ηλικιών παραβρέθηκαν στην τελετή τιμώντας τους προγόνους μας.

Διαβάστε επίσης:  Παρεμβάσεις πυροπροστασίας πραγματοποίησε ο Δήμος Κομοτηνής στην δασική περιοχή της Νυμφαίας

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News