Διαγράφηκε από την Νέα Δημοκρατία ο γιος του Βουλευτή Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη μετά το “αντάρτικο” στις εκλογές των υπαλλήλων της Βουλής

Εκτός Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο γιος του βουλευτή του κόμματος Αναστάσιου Δημοσχάκη, Σπύρος, καθώς ο γραμματέας του κόμματος ανακοίνωσε την διαγραφή του μετά τα όσα συνέβησαν στις εκλογές του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της Βουλής.

Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, ο Σπύρος Δημοσχάκης διαγράφηκε εξαιτίας της σύμπραξής του με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να αποκαθηλώσει τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου.

Τι συνέβη

Κατά τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Εργαζομένων της Βουλής η Νέα Δημοκρατία κατέλαβε 4 έδρες έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία, το ΚΙΝΑΛ 2 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 1 έδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ εδώ και πολλά χρόνια ήταν ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΒ, Γιάννης Σιαμπάνης. Αν και αναμενόταν ότι θα ήταν και πάλι υποψήφιος πρόεδρος, ο Σπύρος Δημοσχάκης δήλωσε ότι θέλει να είναι ο ίδιος υποψήφιος, ενημερώνοντας μάλιστα όλους τους υπαλλήλους της Βουλής.

Τελικά στη συνεδρίαση του ΔΣ για την εκλογή του νέου προεδρείου ο Σπύρος Δημοσχάκης στηρίχθηκε από ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε 4 ψήφους (μαζί με τη δική του) και εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής.

Δημοσχάκης: Το να είμαστε ταμπουρωμένοι πίσω από πολιτικά αναχώματα δεν μας οδηγεί σε πρόοδο

Ο Σπύρος Δημοσχάκης σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι το να είμαστε ταμπουρωμένοι πίσω από πολιτικά αναχώματα δεν μας οδηγεί σε πρόοδο. “Δεν ξεχνάμε την πολιτική μας ταυτότητα, ωστόσο καλούμαστε να συνεργαστούμε, να συνδυάσουμε απόψεις και αντιλήψεις και να πορευτούμε ενωμένοι για το ένα και μοναδικό κοινό συμφέρον, με σεβασμό τόσο απέναντι στο πρόσωπό μας όσο και απέναντι στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε και να κάνουμε πράξη στα κοινά του Συλλόγου μας το σύνθημα της Ε.Ε. “United in Diversity” (Ενωμένοι μέσα στη διαφορετικότητα)”, όπως υπογραμμίζει.

Διαβάστε επίσης:  Με την Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε η ΔΕΕΠ Ροδόπης

Συγκεκριμένα τονίζει: “Απέναντι στη λάσπη, την αδιαφάνεια, το κατεστημένο, τα ψέματα, τις φρούδες ελπίδες και τις πελατειακές σχέσεις, να αντιτάξουμε την αλήθεια, την καθαρότητα των θέσεών μας και την ανιδιοτελή αγάπη για να πάει ο Σύλλογός μας μπροστά, σηματοδοτώντας μία νέα αρχή”. Αναφέρει επίσης ότι ναι μεν όλοι έχουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, ωστόσο “αυτό δεν αποτυπώνεται σε πλαστικές κάρτες μέλους και εγγραφή σε μητρώα κομμάτων, αλλά με την υιοθέτηση των αρχών, των αξιών και των πιστεύω κάθε πολιτικού κόμματος”.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News