Ξεκινάει αύριο Τετάρτη 27/4 το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Ξεκινάει αύριο Τετάρτη 27 Απριλίου το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην Κομοτηνή. Η διοργάνωση ξεκίνησε το 2014 και έχει γίνει πλέον θεσμός με την συμμετοχή διεθνούς φήμης κιθαριστών υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του πανελλαδικά αναγνωρισμένου και όχι μόνο  Κομοτηναίου συνθέτη και κιθαριστή Δημήτρη Σβυντρίδη.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται για μία ακόμη χρονιά από την ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής και την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Το Φεστιβάλ κάθε χρόνο μας εκπλήσει με την οργάνωση του και κυρίως με τους καταξιωμένους καλεσμένους του. Φέτος θα έχουμε την χαρά να φιλοξενηθούν στο Φεστιβάλ μεταξύ άλλων ο επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών, σολίστ αρχαίας ελληνικής λύρας και συνθέτης Δρ. Νικόλαος Ξανθούλης, οι διεθνούς καταξιωμένοι σολίστ Στέλιος και Γιώργος Γκόλγκαρης, το τρίο του Ερίκ Φρανσερί από την Γαλλία, ο Κωνσταντίν Ντίνκοβ και η Στέλα Ντίνκοβα από την Βουλγαρία και το τρίο του Έλληνα φλαμενκίστα Χρίστου Τζιφάκη. 

Σημαντική στιγμή και ιδιαίτερα τιμητική ως προς το πρόσωπο του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Δημήτρη Σβυντρίδη η συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στις 20.30 την ημέρα της αυλαίας του Φεστβάλ, Τετάρτη 27 Απριλίου, όπου θα παρουσιάσει και το έργο του Δημήτρη Σβυντρίδη «The Moon» με σολίστ τον ίδιο τον συνθέτη. 

Διαβάστε επίσης:  Φροντιστήριο Ορόσημο 2001: Με πολλά χαμόγελα έκλεισε το κεφάλαιο Πανελλαδικές 2022

Την Πέμπτη 28 Απριλίου στις 20.30 και πάλι στο Μέγαρο Μουσικής, στο πρώτο μέρος θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε τον Νίκο Ξανθούλη στην Αρχαία Ελληνική Λύρα σε μία σύμπραξη με τους κιθαρίστες Γιώργο και Στέλιο Γκολγκάρη και στο δεύτερο μέρος το ντουέτο Ερίκ Φρανσερί στην κιθάρα και τον Βανερρέου στο Μπαντονεόν.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και άλλες συναυλίες με καταξιωμένους μουσικούς αλλά και διαγωνισμούς για νέους σπουδαστές κλασικής κιθάρας από 11 έως 17 ετών με σημαντικά βραβεία για τους διακριθέντες.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News