Χρήστος Παπαθεοδώρου: Δυστυχώς ο κος Τοψίδης μετά από 3 χρόνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν ξέρει ούτε τα βασικά

Στην Περιφερειακή Σύνθεση και κυρίως στον επικεφαλής της Χριστόδουλο Τοψίδη απαντά ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Παπαθεοδώρου λέγοντας ότι τα έγγραφα που ζητά ο κος Τοψίδης και ζήτησε και εισαγγελική παρέμβαση για να τα λάβει είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο από την πρώτη στιγμή της συνεδρίασης και μάλιστα υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα στα οποία έχει πρόσβασηκαι ο οποιοσδήποτε πολίτης.

Ακολουθεί αναλυτικά η απάντηση του Προέδρου του Π.Σ.

“Στα 3 χρόνια θητείας της παρούσας σύνθεσης του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουμε ζήσει διάφορα σκηνικά άνευ νοήματος και τα οποία προσωπικά εδώ και καιρό δε με εκπλήσσουν. Ωστόσο, προχθές ο κ. Τοψίδης κατόρθωσε να με εκπλήξει. Ζήτησε και έλαβε εισαγγελική εντολή για γνωστοποίηση εγγράφων, αναρτημένων στο διαδίκτυο και προσβάσιμων σε κάθε πολίτη.

Ειδικότερα, αιτήθηκε αντίγραφα εγγράφων περιλαμβανομένων των μελετών, συνοδών εγγράφων, συνημμένων τοπογραφικών και σχετική αλληλογραφία για ένα θέμα διατύπωσης γνώμης του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συγκεκριμένης εταιρίας, που συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το Φεβρουάριο. Βεβαίως, από τότε ακόμη, είχε κοινοποιηθεί σε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους η ηλεκτρονική ταυτότητα της Μελέτης (ΠΕΤ), όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να δει ολόκληρη τη μελέτη, τα συνοδά της έγγραφα και τις γνωμοδοτήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών. Συνεπώς, ο κ. Τοψίδης είχε στη διάθεση του όλα τα αιτούμενα έγγραφα ήδη από την ημέρα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτά ακριβώς τα έγγραφα και τίποτα παραπάνω, του έστειλα κι εγώ μετά τη νομική διαδικασία που κίνησε.

Διαβάστε επίσης:  O πρόεδρος του Περιφερειακου Συμβουλίου της ΑΜΘ σε συνέδριο Αυτοδιοικητικών στις Βρυξέλλες

Δυστυχώς, όμως αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά ότι 3 χρόνια μετά και την έναρξη της θητείας του ως Περιφερειακού Συμβούλου δεν ξέρει ούτε τα βασικά. “

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News