Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου το εξ αναβολής Διεθνές Συνέδριο για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Κομοτηνής

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου το τριήμερο Διεθνές Συνέδριο για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Κομοτηνής. Το συνέδριο ήταν προγραμματισμένο να γίνει πριν δύο χρόνια η πανδημία όμως ανάγκασε τους διοργανωτές να το αναβάλλουν επιλέγοντας την δια ζώσης πραγματοποιήσει του και όχι την διαδικτυακή.

Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 20.00 το απόγευμα στο Ίδρυμα Παπανικολάου με την συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων. Την κεντρική αυριανή ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος με θέμα: «Η είσοδος του Ελληνικού στρατού στη Θράκη και η ενσωμάτωση της περιοχής στην Ελλάδα».

ΤΗν διοργάνωση του συνεδρίου ανέλαβαν ο Δήμος Κομοτηνής, η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε τα στα τοπικά μέσα μαζική ενημέρωσης ο Δήμαρχος Κομοτηνής ανακοίνωση ότι θα πραγματοποιηθεί και η έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου μετά το πέρας του πρόταση που χειροκροτήθηκε από τους συνδιοργανωτές. Το συνέδριο φέρει τον τίτλο: «Η Κομοτηνή και η περιοχή της: Από την αρχαιότητα έως την εγκατάσταση των προσφύγων της μικρασιατικής καταστροφής» και γίνεται στο πλαίσιο του φετινού προγραμματισμού για τον εορτασμό των Ελευθερίων 2022. 

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News