Ξεκινάει σήμερα το 14ο τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου το 14ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 8 Μαΐου στο Metropolitan Expo.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με την εναρκτήρια ομιλία του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ τις επίσημες εργασίες του θα κηρύξει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Το Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκου και του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μπούγα. Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε έξι θεματικές ενότητες:

  • «Ασφάλεια για όλους»,
  • «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης»,
  • «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη»,
  • «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας»,
  • «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της»
  • «Πολιτικές για τους νέους». Κατά τη διάρκεια της θεματικής «Πολιτικές για τους νέους» οι νεότεροι βουλευτές του κόμματος θα παρουσιάσουν μια δέσμη προτάσεων που αφορούν τη νέα γενιά.
Διαβάστε επίσης:  Με την Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε η ΔΕΕΠ Ροδόπης

Την ίδια μέρα, το Σάββατο 7 Μαΐου θα γίνει και η παρουσίαση του project για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του κόμματος.

Την Κυριακή 8 Μαΐου θα ολοκληρωθεί το συνέδριο με τις ομιλίες του τ. Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, καθώς και του πρώην Προέδρου του κόμματος και πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πριν τη λήξη των εργασιών, θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα των συνέδρων ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News