Στις 18.30 σήμερα η Κομοτηνή θα υποδεχτεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης

Για μία ακόμη χρονιά η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης Βαθυρρύακος θα έρθει στην Κομοτηνή για να ευλογήσει με την χάρη της τα 102 χρόνια από την απελευθέρωση της Κομοτηνής.

Το πρόγραμμα της υποδοχής της εικόνας έχει ως εξής:

  1. Παρασκευή 13 Μαΐου και ώρα 18.30 – Η υποδοχή της εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, της “Φανερωμένης” στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής και στη συνέχεια η λιτανεία της ιερής εικόνας στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ακολούθως θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτονος και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κ. Εφαίμ και του σεπτού Ποιμενάρχη μας.
     
  2. Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 07.00 – Ο Όρθρος, η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και του σεπτού Ποιμενάρχη μας. Ακολούθως θα τελεσθεί η επίσημη δοξολογία για την Απελευθέρωση της Κομοτηνής.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News