Με γερασμένο προσωπικό και υποστελέχωση λειτουργεί ο Δήμος Κομοτηνής

Με γερασμένο προσωπικό λειτουργεί ο Δήμος Κομοτηνής σύμφωνα με τα στοιχεία από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου, ο μέσος ηλικιακός όρος των εργαζομένων είναι τα 53 έτη, και σε σύνολο 263 υπαλλήλων οι 44 είναι άνω των εξήντα, οι 125 από 50-59, και οι υπόλοιποι μοιράζονται στις μικρότερες ηλικίες.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα συζητήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων κ. Δημήτρη Μάγγα να παρεμβαίνει και να σημειώνει “ότι έρχονται αρμοδιότητες στο Δήμο, χωρίς όμως να συνοδεύονται από το απαραίτητο προσωπικό ή χρηματοδότηση, τη στιγμή που ο Δήμος Κομοτηνής είναι ο πλέον υποστελεχωμένος Δήμος στην ήδη υποστελεχωμένη ΑΜΘ. Αυτό σημαίνει, τόνισε, πως στα αμέσως επόμενα χρόνια ο Δήμος θα έχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, και θα λειτουργούν μόνο συγκεκριμένα τμήματα και υπηρεσίες. Για αυτό και τόνισε, όπως έχει κάνει ο Σύλλογος και προς όλους τους αιρετούς της Ροδόπης, πως δεν αρκούν τα έγγραφα προς τα Υπουργεία. Αντίθετα η διεκδίκηση από τη διοίκηση, τα Δημοτικά Συμβούλια, και όλους τους βουλευτές και φορείς, πρέπει να είναι επιτακτική απέναντι στις κυβερνήσεις και τους υπουργούς, ώστε να εξαιρεθεί όλη η Ροδόπη από τις ποσοστώσεις, όπως ισχύει για τους νησιωτικούς Δήμους. Διαφορετικά, με αυτή τη στελέχωση ο Δήμος δεν θα είναι αναπτυξιακός μοχλός, αλλά τροχοπέδη της ανάπτυξης για την περιοχή”

Διαβάστε επίσης:  Δήμος Κομοτηνής: Εφάπαξ ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος

Στο εν λόγω θέμα όλες οι παρατάξεις του Δήμου Κομοτηνής δήλωσαν ότι θα στηρίξουν την διοίκηση, αν τους το ζητήσει, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της υποστελέχωσης.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News