“Βρίσκεστε σε τουρκικό έδαφος” – Παρενόχληση των Τούρκων στο ελικοπτέρου που πετούσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά παρενόχλησαν οι Τούρκοι. Ο κος Χαρδαλιάς μαζί με τον αρχηγό της αεροπορίας μετέβαιναν στον Άγιο Ευστράτιο όταν η Τουρκία παρενόχλησε μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο με ένα μήνυμα που έλεγε ότι το ελικόπτερο βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος.

Πάντως οι χειριστές αδιαφόρησαν και συνέχισαν την πορεία τους προς το νησί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον υποσμηναγό.

Σημειώνεται πως η παρενόχληση στο ελικόπτερο του Χαρδαλιά έγινε μία ημέρα μετά την συνάντηση Ακάρ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παπανγιωτόπουλο.

Οι δύο υπουργοί χτες,  φέρονται να συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρχει δυνατότητα άμεσης μεταξύ τους επαφής, μέχρις ότου η κατάσταση επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Δηλαδή μέχρι να υπάρξουν ξανά επίσημοι δίαυλοι και στα υπόλοιπα επίπεδα των διμερών σχέσεων.

Αμφίβολο παραμένει, ωστόσο, κατά πόσο αυτή η ολιγόλεπτη συνομιλία των δύο υπουργών καταδεικνύει την ειλικρινή διάθεση της Τουρκίας να κάνει ένα βήμα πίσω ή αν αποτελεί απλώς έναν τακτικό ελιγμό της γειτονικής χώρας.

Διαβάστε επίσης:  "Εγκεφαλικά" μοιράζει η Κομισιόν στην Τουρκία: η Τουρκία πρέπει να σέβεται την ακεραιότητα επί του εδάφους, των θαλασσών και του εναέριου χώρου κάθε άλλης χώρας

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News