Έρχεται και επιδοτούμενη ανακύκλωση επαγγελματικών ψυγείων

Το επιτελείο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξήγγειλε ότι σύντομα θα έρθει μια δράση για ανακύκλωση επαγγελματικών ψυγείων.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» φτάνει τα 150 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με την αντικατάσταση των παλαιών συσκευών με νέες μπορεί να επιτεχυεί μείωση έως και 40% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι, δύνανται να αντικατασταθούν πάνω από 380.000 ενεργοβόρες συσκευές, γεγονός που αντιστοιχεί με εξοικονόμηση 150 έως και πάνω από 300 ευρώ σε ετήσια βάση.

Η συνολική εξοικονόμηση της ηλεκτροπαραγωγής μπορεί να φτάσει τις 209.000 μεγαβατώρες τον χρόνο, ισοδυναμεί δηλαδή με τη συνολική κατανάλωση μιας πόλης 100.000 κατοίκων.

Το όφελος της εξοικονόμησης για την ελληνική οικονομίας είναι δυνατόν να αγγίξει και τα 40 εκατ. ευρώ τον χρόνο με βάση τις σημερινές τιμές ενέργειας. Παράλληλα, η μείωση εκπομπών C02 φτάνει τους 125.000 τόνους το έτος.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News