Δύο επερωτήσεις για το κόστος των εκδηλώσεων της Περιφέρειας καταθέτει ο Χρήστος Χατζηπέμου

Δυο επερωτήσεις υπέβαλε ο Περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης με την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, Χρήστος Χατζηπέμου, σχετικά με το φαινόμενο του «υπερβολικά μεγάλο κόστος» που πληρώνει η Περιφέρεια ΑΜΘ για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Ο κος Χατζηπέπου στο κείμενο των επερωτήσεων συγκρίνει τα αντίστοιχα ποσά που καταβάλλονται για αντίστοιχες εκδηλώσεις από άλλους αυτο-διοικητικούς φορείς.

Επερώτηση 1η:

Τα τετραήμερα του μπάσκετ κόστισαν στην Πάτρα 12.500 €, στο Αγρίνιο 13.500 € και στην Κομοτηνή – Καβάλα 35.500 €.

  • Ποιος φταίει για τις διαφορές αυτές;
  • Σε ποια τσέπη οδηγούνται τα επιπλέον χρήματα;
  • Με δεδομένο ότι με το ποσό των 3.000 € μπορεί να αγοράσει κανείς δύο μπασκέτες, επαγγελματικών διαστάσεων FIBA, και το «ειδικό δάπεδο» μπάσκετ να κοστίζει 25-30 € το μέτρο, γιατί δεν επιλέχθηκε να στηθούν δυό γήπεδα τέτοια μόνιμα, ένα στην Καβάλα κι ένα στην Κομοτηνή;  
  • Πως είναι δυνατόν η Περιφέρεια να μισθώνει διαφημιστικό πίνακα για να προβάλλονται τρίτοι διαφημιζόμενοι; Πόσα ήταν τα έσοδα από τις διαφημίσεις και σε ποια τσέπη οδηγήθηκαν
Διαβάστε επίσης:  Ομόφωνη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου στα αιτήματα των κτηνοτρόφων της ΠΑΜΘ

Επερώτηση 2η:

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση η Περιφέρεια ΑΜΘ οργάνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, μεταξύ άλλων και συναυλία της Ζωής Τηγανούρια με το συγκρότημά της και guest, χωρίς κάποια αμοιβή, τον Μπάμπη Τσέρτο. Το κόστος της εκδήλωσης ανήλθε στο ποσό των 14.880 € ( με ΦΠΑ).

Πρόσφατα ο Δήμος Κομοτηνής ενέταξε την συναυλία Ζωής Τηγανούρια και Μιχάλη Σουρβίνου με το συγκρότημά τους στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων 2022. Η καλλιτεχνική του αμοιβή ανήλθε στο ποσό των 2.480 €. Προσθέτοντας την ηχητική κάλυψη αλλά και το κόστος φιλοξενίας όλων των καλλιτεχνών η εκδήλωση εκτιμάται ότι στοίχησε, περίπου 3.500 €.

Ερωτάται η Διοίκηση της Περιφέρειας, εάν φρονεί ότι μπορούν να δικαιολογηθούν αυτές οι διαφορές στις τιμές και με ποιο τρόπο.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News