Ξεκίνησαν ο εγγραφές στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης

Εν όψει των εγγραφών των μαθητών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023, η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής ενημερώνει τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών που τελείωσαν το Δημοτικό ή το Γυμνάσιο, ότι υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια.

Η διάρκεια φοίτησης στα Εκκλησιαστικά Σχολεία είναι ίδια με αυτή των Γυμνασίων και Λυκείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι τίτλοι σπουδών είναι ισότιμοι και παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις σχετικά με τη δωρεάν χορήγηση της διδακτικής ύλης και της μετακινήσεως. Επίσης οι μαθητές των Εκκλησιαστικών Σχολείων έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλα τα Προγράμματα (ευρωπαϊκά και μη), τις εκδηλώσεις και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στη Θράκη λειτουργεί το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο στην Ξάνθη και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στον τηλεφωνικό αριθμό 25410 29911 ή να ενημερωθούν και στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο της Σχολής lyk-ekkl-xanth.xan.sch.gr.

Διαβάστε επίσης:  8.568 διορισμοί νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News